NHL: Kopecký si otvoril strelecký účet, Budaj pomohol k výhre Montrealu

NETKY.SK • 16 November 2013, 07:46 • 2 min
NHL: Kopecký si otvoril strelecký účet, Budaj pomohol k výhre Montrealu

NEW YORK - Trojica slovenských hokejistov sa bodovo presadila v zámorskej NHL v noci na sobotu. Prvý gól v aktuálnej sezóne zaznamenal útočník Floridy Tomáš Kopecký, jeho tím však prehral na ľade Minnesoty tesne 2:3.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant sa presadil v 44. minúte po ideálnej prihrávke od Jesseho Winchestera a znížil stav duelu na 1:2 z pohľadu "panterov". Hosťom sa síce podarilo aj vyrovnať, o výhre Wild ale v 52. minúte rozhodol Charlie Coyle. Kopecký strávil na ľade 16:07 min a prezentoval sa piatimi streleckými pokusmi.

Z výhry sa neradoval ani Tomáš Tatar, ktorého Detroit podľahol na domácom ľade Washinghtonu 3:4 po samostatných nájazdoch. Red Wings si tak pripísali piatu prehru v rade. Slovenského útočníka však mohol tešiť aspoň bod za jednu asistenciu.

Pod triumf Caroliny nad Anaheimom 3:2 po pp a sn sa podpísal aj slovenský reprezentant Andrej Sekera, ktorý v stretnutí zaznamenal jeden bod za asistenciu. Sekera v 44. minúte prihral Draysonovi Bowmanovi, ktorý poslal Hurricanes do vedenie 2:1. O víťazovi napokon museli rozhodnúť až nájazdy, v ktorých mali viac šťastia domáci hráči. Sekera si navyše pripísal jeden mínusový bod.

Tretiu prehru za sebou zaznamenal doma Columbus, v noci na sobotu nestačil na Montreal a prehral 2:3 po sn. V bránke hostí dostal šancu Peter Budaj, ktorý zneškodnil 23 z 25 striel a úspešne kryl všetky nájazdy. V drese domácich nenastúpil Marián Gáborík, ktorý si poranil koleno a tímu bude chýbať tri až štyri týždne.      

Výsledky:

Minnesota - Florida 3:2 (za hostí Kopecký 1+0)

 

Columbus - Montreal 2:3 pp a sn

 

Buffalo - Toronto 3:1

New Jersey - Los Angeles 0:2

Pittsburgh - Nashville 4:1

Carolina - Anaheim 3:2 pp a sn (za domácich Sekera 0+1)

Ottawa - Boston 4:2

Detroit - Washington 3:4 pp a sn (za domácich Tatar 0+1)

Winnipeg - Philadelphia 3:2 pp a sn, Edmonton - San Jose 1:3

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona