NHL: Kopecký a Meszároš sa napokon vyhli výmenám, uzávierka bez zvučných mien

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 12:28 • 2 min
NHL: Kopecký a Meszároš sa napokon vyhli výmenám, uzávierka bez zvučných mien

NEW YORK - Zámorská NHL zažila jednu z najnudnejších prestupových uzávierok v histórii. Pri výmenách nezaznelo v pondelok žiadne zvučnejšie meno medzi perspektívnymi hráčmi pred zenitom výkonnosti.

slovakia

left justify in out

Dokopy síce kluby zrealizovali do večerného "dedlajnu" až 24 transakcií, do ktorých sa zapojilo 43 hráčov a 21 draftových volieb, no často to boli iba kozmetické úpravy kádrov. Trejdom sa vyhli aj slovenskí hokejisti, hoci sa za oceánom špekulovalo o odchodoch Andreja Meszároša z Buffala i Tomáša Kopeckého z Floridy.

 

Generálny manažér "panterov" Dale Tallon prezradil, že konkurenti mali záujem o Kopeckého ako i ďalšieho útočníka Scottieho Upshalla, ale nesplnili požiadavky floridského klubu. "Riešili sme viacero možností. Veľa tímov však zrealizovalo výmeny už v uplynulých týždňoch, preto sme vedeli, že to bude pokojný deň. Chceli sme posilniť útok, no to sa ťažko robí," priznal Tallon pre Miami Herald.

 

Kopecký i Meszároš zažívajú menej vydarenú sezónu, niekoľko zápasov sledovali iba z tribúny ako zdraví náhradníci. V oboch prípadoch mohli prípadnému trejdu zabrániť aj ich kontrakty. Obom síce vypršia v lete, ale zaťažili by rozpočet záujemcov relatívne vysokými sumami. V prípade Kopeckého by to bola pomerná čiastka z jeho trojmiliónového platu, v prípade Meszároša až 4,125-miliónového. I keď Kopecký nefiguruje v budúcich plánoch floridského tímu, stále mu môže pomôcť v boji o miestenku do play off. "Sme v hre, delia nás od postupu dva body. Nechceme za tejto situácie narúšať 'chémiu' v mužstve, tá je veľmi dôležitá," naznačil Tallon, prečo si Kopeckého a Upshalla nakoniec v mužstve ponechal.

 

Podľa prognóz mali pri trejdoch padať veľké mená, spomínal sa hromadný výpredaj Toronta a odchody Diona Phaneufa či Phila Kessela. Nakoniec z nich nič nebolo. O rozruch sa tak starali českí hokejisti, z ktorých v uplynulých dňoch až ôsmi zmenili pôsobisko. Brankár Buffala Michal Neuvirth sa stal novým kolegom Slováka Jaroslava Haláka v NY Islanders, veterán Marek Židlický (predtým New Jersey) vystužil obranu Detroitu a ďalší zadák Zbyněk Michálek zamieril z Arizony do St. Louis. Za povšimnutie stojí aj návrat Jamesa Wisniewského z Columbusu do Anaheimu či presun fínskeho centra Olliho Jokinena z Toronta do St. Louis. Najúsmevnejším príbehom je výmena Jordana Leopolda z Columbusu do Minnesoty, ktorú si vyprosila jeho 11-ročná dcéra Jordyn.

 

Väčšie mená padali už počas minulého týždňa. Najviac sa v závere prestupového obdobia posilnili Anaheim, Montreal a Chicago, ktoré získalo veteránov Kimma Timonena a Antoinea Vermetta. Rangers priviedli z Phoenixu obrancu Keitha Yandlea, Detroit k Židlickému pridal aj skúseného strelca Erica Colea. Floride by mal k naplneniu postupového sna pomôcť najproduktívnejší Európan v histórii Jaromír Jágr. Najväčšieho počtu hráčov sa zbavili Buffalo a Arizona, teda kluby z ligového chvosta.

V priebehu pondelka boli svojmi klubmi poslaní na farmu Marko Daňo (Columbus), Martin Marinčin (Edmonton) a Tomáš Jurčo (Detroit). Všetci traja mladí Slováci však boli iba súčasťou formálnych pohybov medzi prvým tímom a farmou, aby uvoľnili priestor v mužstvách pre prípadné posily. Na farmu mierili iba "na papieri", všetci zostali fyzicky v prvých tímoch a do nich boli neskôr aj formálne naspäť povolaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies