NHL: Kontiolovi nepomohlo ani vykúpenie, musí bojovať

NETKY.SK • 30 September 2014, 11:40 • 2 min
NHL: Kontiolovi nepomohlo ani vykúpenie, musí bojovať

TORONTO - Ani vykúpenie zo zmluvy v Čeľabinsku a zrieknutie sa 20 miliónov ruských rubľov (približne 400-tisíc eur) nepomohlo fínskemu hokejistovi Petrimu Kontiolovi získať stabilné miesto v NHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný útočník podpísal v júli zmluvu na 1,1 milióna dolárov s Torontom. Center, ktorý v NHL hral v ročníku 2007/2008 za Chicago, však nepresvedčil v kempe Maple Leafs a v pondelok putoval na farmu do tímu Toronto Marlies z AHL. Kontiola má v Marlies šancu zabojovať o návrat do NHL, cesta však bude tŕnistejšia, ako predpokladal. Bronzový medailista zo ZOH 2014 v Soči putoval do AHL spolu s ďalšími troma hráčmi.

 

Kontiola chcel od konca minulej sezóny skúsiť šťastie v zámorskej NHL. Šikovný stredný útočník v Čeľabinsku strávil predchádzajúce tri súťažné ročníky. "Stoja za tým rodinné dôvody a možno posledná šanca zahrať si v zámorskej NHL," citoval oficiálny web klubu Traktor Čeľabinsk fínskeho hokejistu. "V októbri budem mať 30 rokov a cítim, že ďalšia príležitosť zahrať si v zámorskej profilige by už nemusela prísť," pokračoval Petri Kontiola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies