NHL: Klub Arizona Coyotes povedie najmladší generálny manažér v histórii

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 11:17 • 2 min
NHL: Klub Arizona Coyotes povedie najmladší generálny manažér v histórii

ARIZONA - Vo veku iba necelých 26 rokov vymenovali Johna Chayku na pozíciu generálneho manažéra klubu NHL Arizona Coyotes.

slovakia

left justify in out

Doteraz pracoval ako hokejový analytik v spoločnosti Stathletes, ktorú v roku 2009 sám založil. Chayka, ktorý 26. narodeniny oslávi 9. júna, sa stal najmladším generálnym manažérom v histórii NHL.

 

Nový rekordér NHL v roku 2009 založil spoločnosť Stathletes, ktorá sa venuje analýzam hokejových zápasov pomocou videa. Vďaka výsledkom svojej práce ho zamestnalo vedenie arizonského klubu, s ktorým spolupracoval už v sezóne 2015/2016. Pracoval nielen pre A-mužstvo Coyotes, ale pod palcom mal aj hráčov vo farmárskom tíme. "V živote stretnete mnoho ľudí, ale iba málokto vás zaujme natoľko, že si poviete 'Ten človek je výnimočný'. Počas uplynulej sezóny som získal pocit, že John je práve taký," uviedol na tlačovej konferencii tréner Coyotes Dave Tippett.

 

Hlavný kouč "kojotov" bude v novej sezóne aj šéfom hokejových operácií klubu, vďaka čomu sa ešte zvýrazní jeho slovo pri budovaní mužstva pre ďalšie obdobie. "Angažujeme iba takých hráčov, ktorí budú svojimi vlastnosťami vyhovovať trénerovi Tippetovi," poznamenal Chayka. Tréner Coyotes nešetril chválou na adresu mladého manažéra. "Vďaka svojej firme dostal nálepku analytik. On je však múdry muž, ktorý premýšľa a nespolieha sa iba na analýzu," poznamenal Tippett. Chayka sa stal najmladším generálnym manažérom klubu NHL a doterajšie prvenstvo vzal Gordovi Stellickovi, ktorý v rovnakej funkcii viedol Toronto Maple Leafs ako tridsaťročný. Snažil sa aj o kariéru profesionálneho hokejistu, ale hokej napokon zanechal ešte v juniorskom veku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies