NHL: Kings zaradili Gáboríka na listinu zranených hráčov

NETKY.SK • 7 Október 2016, 10:41 • 2 min
NHL: Kings zaradili Gáboríka na listinu zranených hráčov

LOS ANGELES - Vedenie klubu Los Angeles Kings vo štvrtok formálne zapísalo Mariána Gáboríka na listinu zranených hráčov.

slovakia

left justify in out

Už dávnejšie bolo známe, že slovenský hokejista, ktorý sa zotavuje po zlomenine pravej nohy, nestihne štart novej sezóny NHL.

 

Gáborík utrpel zranenie v semifinálovom dueli Svetového pohára proti Švédsku (3:2 pp), keď ho zasiahla do nohy strela spoluhráča z Tímu Európy Matsa Zuccarella. Tridsaťštyriročný krídelník by mal podľa zámorských médií pauzovať minimálne osem týždňov, takže do hry by sa mohol vrátiť v druhej polovici novembra. Podľa trénera "kráľov" Darryla Suttera budú kluboví lekári vyhodnocovať Gáboríkov zdravotný stav každé tri týždne. Aktuálne sa stále nemôže pripravovať ani v posilňovni, keďže má nohu v sadre.

 

Gáborík má za sebou individuálne najslabšiu sezónu v NHL, v ktorej nazbieral iba 22 bodov (12+10) v 54 zápasoch základnej časti. Ďalší bod si pripísal v štyroch dueloch play off (0+1). Sutter už na začiatku prípravného kempu hovoril, že od slovenského útočníka bude mužstvo v nadchádzajúcej sezóne potrebovať viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies