NHL: Kings začnú už tento týždeň rokovať s Gáboríkom

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 10:02 • 2 min
NHL: Kings začnú už tento týždeň rokovať s Gáboríkom

LOS ANGELES - Kým hokejisti Los Angeles pokračujú v oslavách zisku Stanleyho pohára, generálny manažér Kings Dean Lombardi začína tvrdo pracovať a už v najbližších dňoch sa pokúsi dohodnúť na zmluve s Mariánom Gáboríkom.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný krídelník prišiel do Kalifornie v závere prestupového obdobia z Columbusu a v play-off exceloval, keď sa stal so štrnástimi gólmi najlepším strelcom tejto časti súťaže. S Anžem Kopitarom vytvorili údernú dvojicu, ktorá bola veľkou hrozbou pre obrany súperov. Gáborík sa môže stať od 1. júla neobmedzeným voľným hráčom a odísť do iného klubu, Lombardi nemá veľa času na dohodu. Po 1. júli môže Slovákova cena ešte stúpnuť.

 

Rokovania medzi Kings a Gáboríkom sa začnú ešte tento týždeň. Podľa hokejového lifestylového magazínu The Fourth Period by mohol Trenčan dostať zmluvu na päť rokov na minimálne 6 miliónov dolárov za sezónu. V súčasnosti sa mu končí päťročný kontrakt na 37,5 milióna dolárov. 

Pred začiatkom prestupového obdobia majú Kings voľných v platovom strope 10 až 13 miliónov dolárov. Okrem Gáboríka sa bude Lombardi snažiť udržať aj obrancov Matta Greena a Willieho Mitchella. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies