NHL: Kings vyvesili majstrovskú vlajku, párty im pokazili žraloci

NETKY.SK • 9 Október 2014, 10:11 • 2 min
NHL: Kings vyvesili majstrovskú vlajku, párty im pokazili žraloci

LOS ANGELES - Obhajca Stanleyho pohára Los Angeles Kings vykročil do novej sezóny NHL neúspešne, keď v úvodnom dueli základnej časti podľahol pred vlastnými fanúšikmi San Jose Sharks hladko 0:4. Zápasu predchádzal slávnostný ceremoniál, počas ktorého domáci klub vyvesil pod strop vypredanej haly Staples Center majstrovskú vlajku. Tá bude "kráľom" pripomínať druhý zisk Stanley Cupu v klubovej histórii.

slovakia

left justify in out

Počas ceremónie robili "banneru" spoločnosť klubové legendy Rogie Vachon a Marcel Dionne, vlajku vešali kapitán tímu Dustin Brown spoločne s asistentmi Anže Kopitarom a Mattom Greenom. Na ľade nechýbala ani samotná jagavá trofej.

 

Oslavy však pokazili "žraloci", ktorí nemali s domácim tímom žiadne zľutovanie a dali mu štvorgólovú príučku. Revanšovali sa tak súperovi za minulosezónne vyradenie v 1. kole play off, v ňom Kings otočili sériu z 0:3 na 4:3 a naštartovali sa k zisku pohára. Krídelník hostí Tommy Wingels sa pod výhru podpísal dvoma gólmi, oporou Sharks bol aj fínsky brankár Antti Niemi, ktorý zneškodnil všetkých 34 striel domácich a sezónu tak odštartoval shutoutom. O čisté konto ho mohol obrať Marián Gáborík, no v 35. minúte neuspel pri sólo nájazde. Slovenský útočník ohrozil Niemiho počas 16 a pol minútového pobytu na ľade celkovo dvakrát.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies