NHL: Kings s Gáboríkom vypadli so San Jose, Islanders vedú 3:2

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 08:00 • 2 min
NHL: Kings s Gáboríkom vypadli so San Jose, Islanders vedú 3:2

NEW YORK - Hokejisti Los Angeles Kings so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom vypadli z play off NHL. V piatom dueli štvrťfinále Západnej konferencie prehrali doma so San Jose 3:6 a v sérii súperovi podľahli 1:4 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Pre Gáboríka sa tak klubová sezóna skončila, no vzhľadom na jeho zdravotné problémy nie je jeho štart na MS v Rusku pravdepodobný. Gáborík sa po dlhodobom zranení kolena vrátil do zostavy LA až v druhom dueli play off.

 

Hráči Philadelphie odvrátili v noci na sobotu hrozbu vypadnutia z play off NHL. Flyers vyhrali v piatom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie na ľade Washingtonu 2:0, keď sa čistým kontom so 44 zákrokmi blysol český brankár hostí Michal Neuvirth. Držiteľ Prezidentskej trofeje Washington tak vedie v sérii už iba 3:2.

 

V hre o Stanleyho pohár zostala aj Minnesota, ktorá vyhrala na ľade Dallasu 5:4 po predĺžení a stav série znížila na 2:3 zo svojho pohľadu. Hrdinom večera bol dvojgólový útočník hostí Mikko Koivu. Ten najskôr v závere riadneho času presným zásahom poslal duel do predĺženia a v ňom rozhodol o triumfe svojho tímu. Až druhé nadstavenie prinieslo radosť hráčom NY Islanders, ktorí na ľade Floridy uspeli 2:1. V 96. minúte sa v presilovke presadil Alan Quine a Islanders vedú v sérii 3:2.

 

1. kolo play off NHL /na štyri víťazstvá/

piate zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Washington - Philadelphia 0:2

/stav série: 3:2/

 

Florida - New York Islanders 1:2 pp

/stav série: 2:3/

 

piate zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

Dallas - Minnesota 4:5 pp

/stav série: 3:2/

 

Los Angeles - San Jose 3:6

/konečný stav série: 1:4, postúpilo San Jose/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies