NHL: Kemp Pittsburghu už bez Bubelu, vedenie ho preradilo do nižšej súťaže AHL

NETKY.SK • 29 September 2016, 18:44 • 2 min
NHL: Kemp Pittsburghu už bez Bubelu, vedenie ho preradilo do nižšej súťaže AHL

PITTSBURGh - Slovenský hokejista Miloš Bubela opustil kemp tímu zámorskej NHL Pittsburgh Penguins. Vedenie klubu ho spoločne s ďalšími ôsmimi hráčmi preradilo do kádra Wilkes-Barre/Scranton v AHL.

slovakia

left justify in out

Po štvrtkovej redukcii zotrvalo v kempe Penguins ešte 49 hráčov. Spolu s Bubelom poslalo vedenie do nižšej súťaže aj obrancov Barryho Goersa, Michaela Webstera, Ryana Segallu či útočníkov Toma Kostopoulosa, Gagea Quinneya, Jarretta Burtona, Christiana Hilbricha a Reida Gardinera.

 

Dvadsaťštyriročný Bubela už v AHL pôsobil v uplynulom ročníku, keď odohral za Utica Comets osem stretnutí. Predtým hral štyri roky univerzitnú súťaž NCAA za Rensselaerov polytechnický inštitút.

 

Na slovensku si vyskúšal mládežnícke pôsobenie v Považskej Bystrici, Trnave, Skalici, Dukle Trenčín i v projekte reprezentačnej dvadsiatky. S juniormi následne absolvoval svetový šampionát tejto vekovej kategórie na prelome rokov 2011/2012.

 

Svojimi výkonmi v uplynulom ročníku zaujal aj reprezentačného trénera áčka Zdena Cígera, ktorý ho nominoval na augustový prípravný duel s Rakúskom. Pri víťazstve 2:0 zaznamenal premiérový gól v národnom drese.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies