NHL: Karlsson kapitánom Ottawy, Ryan podpísal nový sedemročný kontrakt

NETKY.SK • 2 Október 2014, 16:57 • 2 min
NHL: Karlsson kapitánom Ottawy, Ryan podpísal nový sedemročný kontrakt

OTTAWA - Americký hokejový útočník Bobby Ryan sa dohodol s vedením klubu NHL Ottawa Senators na predĺžení spolupráce.

slovakia

left justify in out

Nový sedemročný kontrakt mu podľa TSN vynesie celkovo 50,75 milióna dolárov, ročne tak v priemere zarobí 7,25 mil. USD. "Senátori" na štvrtkovej tlačovej konferencii takisto predstavili nového kapitána mužstva, ktorým sa stal švédsky obranca Erik Karlsson.
     

Dvadsaťsedemročného Ryana získali Sens v júli 2013 z Anaheimu. V minulej sezóne zaznamenal v 70 zápasoch základnej časti 23 gólov a 25 asistencií. Súčasná zmluva, ktorá mu garantovala ročný príjem 5,1 milióna dolárov, mu vyprší po konci nadchádzajúcej sezóny. Šikovný krídelník, ktorý sa prekvapujúco nedostal do nominácie USA na ZOH 2014 v Soči, má v novom kontrakte zahrnutú aj klauzulu o zákaze výmeny bez hráčovho súhlasu.
     

Dvadsaťštyriročný Karlsson nahradil vo funkcii kapitána Jasona Spezzu, ktorého v lete vytrejdovali Senators do Dallasu. Elegantný švédsky korčuliar sa v uplynulých rokoch vypracoval medzi najlepších a najproduktívnejších bekov súťaže, v minulej sezóne NHL strelil 20 gólov a nazbieral 74 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies