NHL: Kapitán Doan potiahne v Arizone ešte jednu sezónu

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 10:08 • 2 min
NHL: Kapitán Doan potiahne v Arizone ešte jednu sezónu

GLENDALE - Skúsený kanadský útočník Shane Doan ešte nekončí s hokejom a bude aj v nasledujúcej sezóne obliekať dres Arizony. Kapitán Coyotes sa podľa informácií Arizona Sports dohodol s klubom na novej ročnej zmluve, čaká ho tak už 21. sezóna v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Doan je príkladom klubovej vernosti, keď celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru spojil s Coyotes, respektíve ich predchodcom Winnipegom. Jets ho draftovali v roku 1995 z celkového siedmeho miesta, o rok neskôr zažil sťahovanie klubu z Kanady do Phoenixu. Tridsaťdeväťročný krídelník je už niekoľko rokov hlavnou tvárou "kojotov" a aj klubovým rekordérom v počte strelených gólov. V 1466 zápasoch NHL celkovo nastrieľal 396 gólov a pridal k nim 549 asistencií.

 

Aj vo vyššom veku je stále ofenzívnou oporou mužstva, v minulom ročníku bol s 28 presnými zásahmi najlepším strelcom tímu, v 72 dueloch nazbieral dokopy 47 bodov. Na konci júna mu vypršala štvorročná zmluva na 21,2 milióna dolárov, detaily nového kontraktu nie sú zatiaľ známe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies