NHL: Kane v kempe Chicaga, má podporu vedenia klubu aj ligy

NETKY.SK • 18 September 2015, 11:50 • 2 min
NHL: Kane v kempe Chicaga, má podporu vedenia klubu aj ligy

CHICAGO - Americký hokejový útočník Patrick Kane sa vo štvrtok objavil v tréningovom kempe klubu zámorskej NHL Chicago Blackhawks a po viac ako mesiaci poskytol krátke vyjadrenie k nepríjemnej situácii, v ktorej sa nachádza od úvodu augusta.

slovakia

left justify in out

Opora "jastrabov" čelí vyšetrovaniu v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho útoku. Patricka Kana z neho v úvode augusta obvinila žena, s ktorou sa v ten večer zoznámil v podniku v Buffale a ktorá odišla s ním do jeho domu. "Od začiatku augusta to bolo neuveriteľné náročné obdobie pre mnoho ľudí. Nedokážem sa dostatočne ospravedlniť za všetko mojej rodine, spoluhráčom, vynikajúcemu klubu a, samozrejme, ani fanúšikom. Rešpektujem prebiehajúci súdny proces a situáciu nebudem komentovať. Som presvedčený, že keď na súde budú prebraté všetky skutočnosti, budem oslobodený, že som neurobil nič zlé," prečítal Patrick Kane vopred pripravené vyhlásenie.


Ešte predtým si vzal slovo prezident klubu John McDonough. "Chicago Blackhawks pracuje s informáciami, ktoré má klub k dispozícii v reálnom čase. Uvedomujeme si, že Patrick Kane je vo veľmi náročnej situácii. Sme v úzkom kontakte aj s jeho právnikmi a po rozhovoroch s nimi sme sa rozhodli zaradiť Patricka do nášho tréningového kempu. Rešpektujeme prebiehajúci súdny proces a situáciu nebudeme komentovať," uviedol.


Rozhodnutie Blackhawks podporuje aj vedenie profiligy. "Sme v kontakte s vedením klubu a vzhľadom na aktuálne informácie podporujeme zástupcov Chicaga v ich rozhodnutí," poznamenal zástupca komisára Bill Daly.


Dvadsaťšesťročný krídelník Patrick Kane sa za niekoľko sezón vypracoval na jednu z najvýraznejších opôr Chicaga v NHL. V predchádzajúcich šiestich ročníkoch sa podieľal na troch ziskoch Stanleyho pohára pre Blackhawks. Na svojom konte má olympijské striebro z Vancouveru 2010.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies