NHL: Kane si vydýchol, môže sa znova sústrediť na hokej

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:38 • 2 min
NHL: Kane si vydýchol, môže sa znova sústrediť na hokej

CHICAGO - Nech to aj vyznie akokoľvek zvláštne, Patrickovi Kanovi sa uľavilo. Jeho šnúra s minimálne jedným kanadským bodom sa v utorok zastavila na 26 zápasoch.

slovakia

left justify in out

A hoci bola neodškriepiteľne obdivuhodná, útočník Chicaga je svojím spôsobom rád, že už je po nej. "Môžem sa znova sústrediť na hokej a bolo by pekné, ak by sme o nej viac nehovorili. Bolo vyčerpávajúce pretriasať ju denno-denne," vravel 27-ročný najproduktívnejší hráč NHL po prehre s Coloradom 0:3.

 

Dvadsaťšesťzápasová šnúra je najdlhšia v podaní amerického hokejistu, najdlhšia v klubovej histórii Chicaga a najdlhšia od 30-zápasovej série Švéda Matsa Sundina zo sezóny 1992/1993. "Bolo to niečo neuveriteľné," hodnotil Kanov počin útočník Colorada Matt Duchene. "Túto sezónu dominuje, zrejme ide o najlepšieho hráča súčasnosti. Podľa mňa o dosiahnutí niečoho takého v terajšom hokeji však ani on sám neuvažoval. V lige sa ťažko zbierajú body, takže mu patrí veľká gratulácia, absolútne zaslúžená," pridal Duchene, ktorého tím prestrihol Kanovi šnúru. Rekordnú 51-zápasovú sériu s minimálne jedným bodom od sezóny 1983/1984 stále drží legendárny Wayne Gretzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona