NHL: Kane a Toews s novými megazmluvami v Chicagu

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 07:59 • 2 min
NHL: Kane a Toews s novými megazmluvami v Chicagu

CHICAGO - Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks v stredu predĺžilo zmluvy s dvojicou najväčších hviezd Jonathanom Toewsom a Patrickom Kanom. Informuje o tom oficiálny web "jastrabov".

slovakia

left justify in out

Obe veľké hviezdy Chicaga súhlasili s podmienkami spolupráce na ďalších osem rokov s ročným príjmom na úrovni 10,5 milióna dolárov pre každého hráča. "Nemôžem byť viac vďačný za úžasné chvíle a príležitosti, ktoré mi dal tím Chicago Blackhawks. V športovom svete neexistuje iná organizácia, ktorá by sa viac starala o fanúšikov a svojich hráčov. Možnosť pokračovať v tomto mužstve je pre mňa neopísateľná česť. Ako hráči nechceme nič viac, ako opäť vyhrať Stanleyho pohár pre najlepších fanúšikov na tejto planéte," uviedol 26-ročný Kanaďan Jonathan Toews. Obaja spomenutí útočníci majú s Chicagom pôvodné zmluvy platné do konca nasledujúceho ročníka. Nové kontrakty začnú plynúť 1. júla 2015.

 

Draftová jednotka z roku 2007 P. Kane a trojka z 1. kola rok predtým Toews hrali v zámorskej NHL iba za Chicago a dvakrát sa im podarilo vybojovať Stanleyho pohár. "Som veľmi rád, že budem pokračovať v kariére v Chicagu. Hrať za najlepšiu športovú organizáciu pre najlepších fanúšikov na svete je pre mňa požehnaním. Teším sa na ďalšie roky s Blackhawks," poznamenal 25-ročný Američan Patrick Kane. 

 

Jonathan Toews zatiaľ odohral v NHL 484 duelov základnej časti s bilanciou 195 gólov a 245 asistencií, v play-off pridal 94 štartov (29+52). Patrick Kane má na svojom konte 515 stretnutí v dlhodobej časti, v ktorých si pripísal 178 presných zásahov a 315 asistencií. Vo "vyraďovačke" má v 93 dueloch bilanciu 37 + 54. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies