NHL: Kandidátmi na ocenenie GM roka sú Rutherford, MacLellan a Nill

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 12:45 • 2 min
NHL: Kandidátmi na ocenenie GM roka sú Rutherford, MacLellan a Nill

NEW YORK - Kandidátmi na ocenenie generálny manažér roka v zámorskej hokejovej NHL sú Jim Rutherford z Pittsburghu Penguins, Brian MacLellan z Washingtonu Capitals a Jim Nill z Dallasu Stars. Informáciu priniesol oficiálny web profiligy.

slovakia

left justify in out

Ocenenie pre generálnych manažérov udeľuje NHL od sezóny 2009-10, všetci traja kandidáti sa medzi finalistov dostali premiérovo. V ankete hlasovalo 30 generálnych manažérov, členovia exekutívy NHL a vybraní zástupcovia médií. Hlasovanie sa uzavrelo po skončení druhého kola play off. Meno víťaza oznámia predstavitelia ligy počas galavečera NHL Awards 22. júna v Las Vegas.

 

Rutherfordovi sa v lete podarilo zrealizovať jednu z najväčších výmen, keď z Toronta Maple Leafs získal strelca Phila Kessela. Podarilo sa mu aj angažovanie Nicka Bonina z Vancouveru Canucks a podpísal voľných hráčov Erica Fehra a Matta Cullena. V priebehu sezóny spravil výmeny, v ktorých získal útočníka Carla Hagelina a obrancu Trevora Daleyho. Jeho najdôležitejším rozhodnutím bola decembrová výmena trénera, keď Mike Sullivan nahradil Mikea Johnstona. Pod vedením nového kormidelíka vyhrali Penguins 33 z 54 zápasov a momentálne vedú 2:1 vo finále play off Východnej konferencie.

 

MacLellan takisto spravil vydarené transakcie, keď angažoval útočníka Justina Williamsa a zo St. Louis Blues získal T.J. Oshieho. Capitals vyhrali Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti so ziskom 120 bodov a s 56 víťazstvami vytvorili klubový rekord.

 

Nill vystužil Dallas skúsenými hráčmi, keď pred sezónou angažoval útočníka Patricka Sharpa, obrancu Johnnyho Oduyu a brankára Anttiho Niemiho. Stars vyhrali prvýkrát od sezóny 2005-06 divíziu a nazbierali najviac bodov z celej Západnej konferencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona