NHL: Kanaďan Gagne oznámil ukončenie kariéry

NETKY.SK • 15 September 2015, 21:54 • 2 min
NHL: Kanaďan Gagne oznámil ukončenie kariéry

OTTAWA - Kanadský hokejista Simon Gagne po 15 sezónach strávených v zámorskej NHL oznámil v utorok koniec profesionálnej kariéry. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí olympijské zlato zo Salt Lake City 2002 a zisk Stanleyho pohára v drese Los Angeles Kings (2012).

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný ľavý krídelník opúšťa profiligu s bilanciou 291 gólov a 310 asistencií v 822 zápasoch základnej časti. V play off nastúpil na ďalších 109 duelov, v ktorých zaznamenal 37 gólov a 22 asistencií. "Dnes chcem poďakovať všetkým trénerom a hráčom, s ktorými som mal tú česť hrať počas kariéry. Byť úspešný neznamená mať len talent, musíte sa obetovať, pracovať tvrdšie ako vaši súperi a mať disciplínu. Zároveň chcem povedať ďakujem všetkých fanúšikom. Dali ste mi energiu a inšpirovali ste ma k lepším výkonom," uviedol Gagne v oficiálnom stanovisku.

 

Kariéru v NHL začal vo Philadelphii, kde hral desať sezón. Potom pôsobil aj v Tampe Bay, Los Angeles a Bostone.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies