NHL: Jurčovi sa vzdialili MS, Detroit ho poslal na farmu

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 08:42 • 2 min
NHL: Jurčovi sa vzdialili MS, Detroit ho poslal na farmu

DETROIT - Slovenskému hokejistovi Tomášovi Jurčovi sa vzdialila účasť na majstrovstvách sveta v Bielorusku (9. - 25. mája).

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu Detroit Red Wings poslalo útočníka v nedeľu ráno na farmu do tímu Grand Rapids Griffins, ktorý patrí medzi adeptov na Calderov pohár v AHL. Spoločne s Jurčom sa do Grand Rapids presunul aj Riley Sheahan.

 

Slovák by sa mal na tréningu Griffins hlásiť v pondelok a v stredu by mal nastúpiť na domáci zápas play-off proti Abbotsfordu. Farma Detroitu vedie v sérii prvého kola hranej na tri víťazstvá 2:0. O Jurča mal záujem aj tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. 

 

Košický odchovanec nastúpil v tejto sezóne za prvý tím Detroitu v 36 stretnutiach základnej časti, strelil v nich osem gólov a pridal sedem asistencií. Pravý krídelník nebodoval v troch dueloch play-off. Za Grand Rapids odohral v tomto ročníku 32 zápasov a nazbieral v nich 32 bodov (13+19). Detroit urobil rovnaký krok ako pred rokom, keď z prvého tímu po vyradení v play-off poslal na farmu hráčov s dvojcestnými zmluvami Gustava Nyquista a Joakima Anderssona. Obaja potom pomohli Grand Rapids získať Calderov pohár. Informácie zverejnil web MLive.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies