NHL: Jurčovi sa gólom splnil sen

NETKY.SK • 18 December 2013, 10:49 • 2 min
NHL: Jurčovi sa gólom splnil sen

DETROIT - Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo nemusel dlho čakať na premiérový gól kariéry v NHL, presadil sa už v druhom zápase v drese Detroitu.

slovakia

left justify in out

V 4. min súboja s Anaheimom dostal prihrávku za chrbát obrancov od Drewa Millera a bekhendovým blafákom poslal puk pomedzi betóny brankára Jonasa Hillera.

"Dostal som skvelú prihrávku od Milssieho a zrazu som bol pred brankárom. Urobil som menší pohyb, poslal puk medzi jeho betóny. Bola to pre mňa skvelá chvíľa," povedal v rozhovore pre klubový web Tomáš Jurčo. Dvadsaťročný Košičan prežíva úspešné obdobie. Po povolaní do zraneniami zdecimovaného kádra Red Wings nastúpil v prvom stretnutí v elitnom útoku s Pavlom Daciukom a Danielom Alfredssonom. V druhom súboji predviedol fanúšikom šikovnosť svojich rúk a tešil sa z prvého gólu. Po jeho strelení ukázal aj veľkú radosť. "Podobne sa teším po dôležitých góloch. A tento medzi ne patrí. Naposledy som to urobil v minulej sezóne v play-off. Dnešný gól som si chcel užiť, keďže bol mojím prvým v NHL. Sú to skvelé pocity, ani som nesníval, že všetko príde tak rýchlo. Splnil sa mi však sen," priznal Jurčo. 

Radosť z osobných úspechov kazia talentovanému krídelníkovi len výsledky tímu. Detroit prehral duely s Tampou Bay i Anaheimom. V utorok hosťujúci Ducks veľmi rýchlo otočili výsledok a napokon sa radovali z víťazstva 5:2. "Dnes to nebol ideálny zápas, dostali sme veľa gólov. Som presvedčený, že sa poučíme a v ďalšom súboji budeme hrať lepšie," tvrdí hráč širšej nominácie SR na zimné olympijské hry do Soči. 

V šatni Detroitu sa stretáva s viacerými hráčmi, s ktorými pôsobil na farme v Grand Rapids. Aj Košičanovi to pomáha a uľahčilo mu to adaptáciu v profesionálnej súťaži. Jurčo zatiaľ netuší, koľko vydrží v prvom tíme. Rád by v ňom ostal čo najdlhšie. "Každému z nás pomohlo, že sa už poznáme. Cítim sa v šatni pohodlnejšie. Povolanie ma ako mladého hráča veľmi potešilo. Je to pre mňa cenná skúsenosť. Som nadšený z toho, že môžem byť v tomto tíme," dodal Jurčo, ktorý po zápase prijímal množstvo blahoželaní. Spoluhráči nezabudli ani na puk, ktorým strelil gól. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies