NHL: Jurčov premiérový gól Detroitu nepomohol, s Anaheimom prehral 2:5

NETKY.SK • 18 December 2013, 07:08 • 2 min
NHL: Jurčov premiérový gól Detroitu nepomohol, s Anaheimom prehral 2:5

NEW YORK - Premiérový gól v zámorskej NHL zaznamenal v noci na stredu slovenský útočník Detroitu Tomáš Jurčo. Dosiahol ho v domácom stretnutí proti Anaheimu, ktorým v 4. minúte otvoril skóre stretnutia, ale Red Wings nepomohol, keďže prehrali 2:5.

slovakia

left justify in out

Pre -ročného Jurča, ktorý hral spolu s Pavlom Dacjukom a Danielom Alfredssonom to bol len druhý zápas v tejto profilige a po zápase sa mu ušlo aj ocenenie v podobe jeho tretej hviezdy. 

Už deviaty gól v prebiehajúcej sezóne si na svoje konto pripísal obranca Bostonu Zdeno Chára v domácom víťazom súboji s Calgary 2:0. Práve kapitán "medveďov" bol jediným strelcom tohto súboja, v ktorom odohral 22:44 minút. O jeho aktivite svedčí až päť striel na súperovho brankára a po zásluhe sa stal prvou hviezdou stretnutia. Jeden bod za asistenciu si pripísal Marián Hossa a aj jeho zásluhou vyhralo Chicago v Nashville 3:1. Hossa odohral 20:34 minút, jeho spoluhráč Michal Handzuš rovných 16 minút bez bodového zápisu. 

St. Louis aj s brankárom Jaroslavom Halákom prehralo doma so San Jose 2:4, slovenský reprezentant mal 23 úspešných zákrokov. Jeho krajan v bránke Montrealu Peter Budaj šancu nedostal, Canadiens v domácom súboji vyhrali nad Phoenixom 3:1. Florida si priniesla výhru 3:1 z Toronta, útočník "panterov" Tomáš Kopecký odohral takmer 20 minút, svoje bodové štatistiky si ale nerozšíril. Rovnako skončil aj Richard Pánik, ktorého Tampa Bay vyhrala nad NY Islanders na jeho ľade 3:2 až po samostatných nájazdoch, na konto Pánika pribudlo len ďalších 10:40 minút.

Výsledky:

Montreal - Phoenix 3:1, Detroit - Anaheim 2:5 (za domácich JURČO 1+0)

 

Boston - Calgary 2:0 (za domácich CHÁRA 2+0)

Buffalo - Winnipeg 4:2, Toronto - Florida 1:3

NY Islanders - Tampa Bay 2:3 pp a sn

Philadelphia - Washington 5:2

St. Louis - San Jose 2:4

Nashville - Chicago 1:3 (za hostí HOSSA 0+1)

Minnesota - Vancouver 3:2 pp a sn, Dallas - Colorado 3:2

Los Angeles - Edmonton 3:0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies