NHL: Jurčo mieri na farmu, Detroit ho poslal na kondičný pobyt do Grand Rapids

NETKY.SK • 18 November 2015, 08:14 • 2 min
NHL: Jurčo mieri na farmu, Detroit ho poslal na kondičný pobyt do Grand Rapids

DETROIT - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo mieri z NHL do nižšej zámorskej súťaže American Hockey League (AHL).

slovakia

left justify in out

Vedenie Detroitu Red Wings ho v noci na stredu poslalo do svojho farmárskeho tímu Grand Rapids Griffins.

Jurčo odohral v tejto sezóne za "červené krídla" iba štyri z 18 zápasov, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. Zvyšných 14 presedel na tribúne ako zdravý náhradník, do zostavy Detroitu sa nezmestil osem stretnutí v rade.

Red Wings na svojom oficiálnom twitterovom konte oznámili, že 22-ročný krídelník absolvuje v Grand Rapids kondičný pobyt, vďaka čomu ho nemusia zapísať na listinu nechránených hráčov. Podľa pravidiel sa však nemôže do NHL vrátiť skôr ako 1. decembra.

 

Účastník ZOH 2014 v Soči a MS 2015 v Ostrave zatiaľ nenapĺňa očakávania Red Wings. Nedarí sa mu ani pod vedením nového trénera Jeffa Blashilla, ktorého pritom dobre pozná z úspešného pôsobenia na farme. Pre Jurča je preradenie do záložného mužstva krokom späť, v minulej sezóne neodohral v AHL ani jeden zápas, v 63 dueloch za Detroit nazbieral 18 bodov za tri góly a 15 asistencií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies