NHL: Jurčo chýbal Babcockovi, tréner čaká od neho viac gólov

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 14:23 • 2 min
NHL: Jurčo chýbal Babcockovi, tréner čaká od neho viac gólov

DETROIT - Návrat do zostavy tímu Detroit Red Wings po sedemzápasovej pauze vynútenej zlomeninou rebra podčiarkol slovenský útočník Tomáš Jurčo asistenciou pri presnom zásahu krajana Tomáša Tatara, piatimi streleckými pokusmi a tromi plusovými bodmi.

slovakia

left justify in out

"Červené krídla" však doma prehrali s Montrealom 4:5 a tréner Mike Babcock po stretnutí poznamenal, že od košického rodáka očakáva viac - najmä gólov. "Je to dobre stavaný hráč, má rýchlosť aj zručnosti. Je pre náš tím dôležitý, počas zranenia nám chýbal. Je veľmi nápomocný v presilovkách a dobre si plní aj defenzívne povinnosti. Musí však dávať viac gólov. Načo sú dobré všetky jeho prednosti, ak neskóruje?" povedal pre MLive.com Babcock. Dôležitosť Jurča v prvom tíme potvrdil aj ďalší mladík v zostave Detroitu Gustav Nyquist. "Je to zručný hráč s dobrou stavbou tela a rýchlym korčuľovaním. Tvrdo forčekuje súpera, nebojí sa bojovať v rohoch o puky a zrážať sa. To je veľmi prínosné," myslí si Švéd.

 

Tomáš Jurčo si uvedomuje svoje prednosti, ktoré sa snaží čo najviac skĺbiť. "Ak sa mi podarí spojiť technickú a fyzickú zložku, bude to dobré. Musím len predvádzať svoju hru. To znamená udržať fyzický prejav, vybojovať nejaké puky a dostať ich do bránky," poznamenal olympionik zo Soči 2014, ktorý doteraz odohral v NHL 27 zápasov s bilanciou 5 gólov a šesť asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies