NHL: Jonathan Ericsson spojil aj budúcnosť s Detroitom

NETKY.SK • 28 November 2013, 08:33 • 2 min
NHL: Jonathan Ericsson spojil aj budúcnosť s Detroitom

DETROIT - Hokejový obranca Jonathan Ericsson sa rozhodol spojiť budúcnosť s Detroitom a s klubom NHL podpísal novú šesťročnú zmluvu na 25,5 milióna dolárov, ktorá vstúpi do platnosti od budúcej sezóny.

slovakia

left justify in out

Ericsson mal byť od júla neobmedzeným voľným hráčom, napokon sa však rozhodol netestovať trh a dopredu sa dohodol na kontrakte. "Nechceli sme o Jonathana prísť. Jeho udržanie patrilo medzi priority, keďže sme v poslednom období prišli v defenzíve o Nicklasa Lidströma, Briana Rafalského a Brada Stuarta. Strata Big E by bola pre nás ďalšia rana," povedal podľa TSN generálny manažér Red Wings Ken Holland.

Detroit draftoval Ericssona v roku 2002 až z 291. miesta. V prvom tíme Red Wings debutoval obranca v ročníku 2007/2008, odvtedy nastúpil na 292 stretnutí. Presadzovať sa začal až v minulom ročníku, dovtedy sa učil od Lidströma, Rafalského a Stuarta. Dvadsaťdeväťročný Švéd doteraz dosiahol v NHL 63 bodov, strelil štrnásť gólov. Ericsson momentálne platný kontrakt s Detroitom podpísal v roku 2011. Informácie zverejnil web TSN. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies