NHL: Jokinen podpíše čestný kontrakt s Floridou a ukončí kariéru

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 09:02 • 2 min
NHL: Jokinen podpíše čestný kontrakt s Floridou a ukončí kariéru

NEW YORK - Fínsky hokejový útočník Olli Jokinen v noci na stredu podpíše čestný kontrakt s Floridou Panthers a potom oficiálne ukončí svoju bohatú kariéru.

slovakia

left justify in out

"Panteri" si ho uctia počas druhej tretiny zápasu s New Yorkom Rangers na štadióne BB&T Center. "Moje srdce bolo vždy s organizáciou Panthers a teraz mám pocit, ako keby moja kariéra uzavrela kruh. Som nesmierne vďačný, že som mal možnosť hrať hokej na juhu Floridy a pomôcť tu rásť tomuto športu. Chcem sa poďakovať rodine - mojej manželke Katerine a dcéram Alexandre, Emme a Keire - a všetkým fanúšikom, spoluhráčom, trénerom a členom realizačného tímu, ktorí ma počas celej kariéry podporovali," povedal pre oficiálnu stránku klubu.

 

Tridsaťosemročný center odohral za Floridu sedem sezón (2000-08) a dlhé roky bol kapitán. Patrí mu prvá priečka v kanadskom bodovaní klubu (419 b), góloch (188), víťazných góloch (36), góloch v predĺžení (10), presilovkových bodoch (153) a strelách na bránku (1837).

 

"Olli je dôležitý hráč histórie klubu a zostáva favoritom fanúšikov. Sme hrdí na to, že mu dáme možnosť ukončiť kariéru ako 'panterovi' a gratulujeme mu k dlhej, úspešnej a produktívnej kariére v NHL," povedal prezident hokejových operácií Floridy Dale Tallon.

 

Jokinena si v drafte 1997 vybralo ako tretieho v poradí LA Kings. Počas kariéry nazbieral v 1231 zápasoch základnej časti 750 bodov (321+429). Pôsobil dokopy v desiatich tímoch, naposledy v drese St. Louis Blues v sezóne 2014/15.

Jokinen žije na Floride a založil tam hokejovú akadémiu spolu s bývalými českými "pantermi" Tomášom Vokounom a Radkom Dvořákom.

 

Na konte má aj bronz zo zimnej olympiády 2006, tri bronzové i strieborné medaily z MS a druhé miesto zo SP 2004.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies