NHL: Jednotkou draftu Matthews

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:17 • 2 min
NHL: Jednotkou draftu Matthews

BUFFALO - Pravdepodobne bez slovenských mladíkov sa v piatok 24. júna v americkom Buffale uskutoční prvé kolo draftu nováčikov v zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Z prvého miesta si budú vyberať zástupcovia klubu Toronto Maple Leafs, o čom sa rozhodlo ešte v aprílovej lotérii. V nej sa rozdelilo prvých štrnásť pozícií. Nasledovať budú Winnipeg, Columbus, Edmonton, Vancouver, Calgary, Arizona, Buffalo, Montreal, Colorado, New Jersey, Ottawa, Carolina a Boston. Ďalšie poradie určili výsledky bojov o Stanleyho pohár. Slováci by mohli prísť na rad v sobotňajších ďalších kolách výberu nováčikov. Toronto si bude vyberať z prvého miesta prvýkrát od júna 1985, vtedy získalo útočníka Wendela Clarka. Z predchádzajúcich šiestich draftov si až štyrikrát vyberal z prvého miesta Edmonton, pred rokom si vybral Connora McDavida.


Lídrom hodnotenia skautských organizácií a pravdepodobnou draftovou jednotkou je 18-ročný americký center Auston Matthews. V sezóne 2015/2016 hráč švajčiarskeho klubu Zürich SC Lions, v 40 dueloch nazbieral 49 kanadských bodov za 24 gólov a 25 asistencií. Štartoval aj na seniorských MS a s výberom USA obsadil 4. miesto. Hneď za Matthewsom je vynikajúci fínsky krídelník Patrik Laine, ktorý pôsobil v Tappare Tampere a v ročníku 2015/2016 má zlato z juniorských MS a striebro zo seniorského šampionátu. Spomedzi českých hráčov figuruje v prognózach najvyššie obranca Filip Hronek.


Podľa rebríčkov by zo Slovákov mohli kluby NHL draftovať útočníka Filipa Lešťana, siahnuť môžu aj po ďalších - Samuelovi Solenskom, Michalovi Romanovi či Vojtechovi Zeleňákovi. V hre sú však aj ďalší mladí Slováci.


Z posledného 30. miesta sa nedostanú k slovu zástupcovia víťaza Stanleyho pohára zo Pittsburghu, Penguins totiž svoju pozíciu vymenili do Toronta. Na Chicago príde rad až v 2. kole na 55. mieste, ak predtým vedenie klubu nezíska výhodnejšiu pozíciu prípadnou výmenou. V prvom kole si nebudú vyberať ani NY Rangers, Los Angeles, Chicago a San Jose. Dve možnosti majú okrem Toronta aj Boston, Winnipeg, Carolina a Arizona.


Draft nováčikov NHL bude hostiť hala First Niagara Center. V domovskom stánku klubu Buffalo Sabres sa v piatok 24. júna uskutoční 1. kolo výberu, v sobotu je na programe ďalších šesť kôl.

Poradie výberu v 1. kole draftu NHL 2016:

 

1. Toronto Maple Leafs, 2. Winnipeg Jets, 3. Columbus Blue Jackets, 4. Edmonton Oilers, 5. Vancouver Canucks, 6. Calgary Flames, 7. Arizona Coyotes, 8. Buffalo Sabres, 9. Montreal Canadiens, 10. Colorado Avalanche, 11. New Jersey Devils, 12. Ottawa Senators, 13. Carolina Hurricanes, 14. Boston Bruins, 15. Minnesota Wild, 16. Detroit Red Wings, 17. Nashville Predators, 18. Philadelphia Flyers, 19. New York Islanders, 20. Arizona Coyotes (od NY Rangers), 21. Carolina Hurricanes (od Los Angeles Kings), 22. Winnipeg Jets (od Chicaga), 23. Florida Panthers, 24. Anaheim Ducks, 25. Dallas Stars, 26. Washington Capitals, 27. Tampa Bay Lightning, 28. St. Louis Blues, 29. Boston Bruins (od San Jose), 30. Toronto Maple Leafs (od Pittsburghu)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona