NHL: Jágr so 135. víťazným gólom v kariére, 500. asistencia pre Malkina

NETKY.SK • 18 Február 2017, 09:44 • 2 min
NHL: Jágr so 135. víťazným gólom v kariére, 500. asistencia pre Malkina

NEW YORK - Český hokejista Jaromír Jágr sa stal tretím hráčom histórie zámorskej NHL, ktorý skóroval vo veku 45 a viac rokov. Nestarnúci krídelník prispel jedným presným zásahom k výhre Floridy Panthers na ľade Anaheimu Ducks. Hostia triumfovali 4:1, dosiahli tretie víťazstvo za sebou a na ôsme miesto zaručujúce postup do play off strácajú v tabuľke Východnej konferencie už len jediný bod.

slovakia

left justify in out

Pre Jágra to bol 135. víťazný gól v kariére, čím opäť vylepšil vlastný ligový rekord. V 27. minúte si nakorčuľoval za obrancu Josha Mansona, ktorý rozohrával akciu spoza vlastnej bránky. Šikovne ho obral o puk, ten pred brankárom Johnom Gibsonom niekoľkokrát "zamiešal" a pohodlne skóroval. Kvalitný ofenzívny výkon Panthers podporil James Reimer, ktorý mal 35 zásahov a prekonal ho iba Andrew Cogliano počas oslabenia.

 

Zvyšné dve stretnutia, ktoré sa hrali v profilige v noci na sobotu, museli rozhodnúť predĺženia. Columbus v súboji tabuľkových susedov zdolal Pittsburgh 2:1, keď po 64 sekundách nadstaveného času skóroval Brandon Dubinsky. Ten využil moment, keď Mattovi Murraymu v bránke Penguins clonil Cam Atkinson. "Skvelý pocit, zdolali sme silného súpera. Teší nás to najmä kvôli fanúšikom, boli úžasní," usmieval sa po zápase Dubinsky. Na jediný gól hostí Ianovi Coleovi prihral Jevgenij Malkin, pre ktorého to bola jubilejná 500. asistencia v kariére. "Bol to vyrovnaný zápas, vyhrať mohli obe mužstvá. Nám sa to nepodarilo, ale napriek tomu sme odohrali kvalitné stretnutie," hodnotil duel kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

 

Z výhry sa konečne tešili aj hráči Colorada, ktorí triumfovali v Caroline a ukončili tak päťzápasovú sériu prehier. Autorom víťazného gólu 37 sekúnd pred koncom predĺženia bol Mikko Rantanen. Dvadsaťročný fínsky nováčik sa presadil po asistencii od Matta Duchenea, ktorý predtým obral o puk Victora Raska. "Viem, že Mikko rád strieľa z prvej. Podarilo sa mi pripraviť mu puk do jeho obľúbenej pozície. Som rád, že to vyšlo. Na výhru sme čakali dlho," vravel po zápase Duchene. Domácim k úspechu nepomohla ani päťdňová pauza, piatková prehra bola už tretia za sebou. "Nekorčuľovali sme, neprihrávali sme si puk, hrali sme zle. Všetko dnes bolo o pohybe. Z výkonu mojich hráčov som sklamaný," hneval sa tréner Hurricanes Bill Peters.

 

Sumáre NHL:

COLUMBUS BLUE JACKETS - PITTSBURGH PENGUINS 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 22. Murray (Karlsson, Anderson), 62. Dubinsky (Atkinson, Jones) - 27. Cole (Malkin). Brankári: Bobrovskij - Murray, strely na bránku: 39:39, 19.188 divákov.

 

CAROLINA HURRICANES - COLORADO AVALANCHE 1:2 pp (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 20. Skinner (Stempniak, Pesce) - 14. Barrie (Iginla, Mitchell), 65. Rantanen (Duchene). Brankári: Ward - Pickard, strely na bránku: 29:37, 11.456 divákov.

 

ANAHEIM DUCKS - FLORIDA PANTHERS 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Góly: 23. Cogliano (Shaw) - 25. Sceviour (MacKenzie, Thornton), 27. Jágr, 31. Ekblad (Trocheck, Marchessault), 59. MacKenzie. Brankári: Gibson - Reimer, strely na bránku: 36:31, 16.339 divákov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Mirka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies