NHL: Jágr si strieľa sám zo seba. Voľní hráči majú 10-12 telefonátov a mne nik nevolá ani nedvíha

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 12:24 • 2 min
NHL: Jágr si strieľa sám zo seba. Voľní hráči majú 10-12 telefonátov a mne nik nevolá ani nedvíha

SUNRISE - Od 1. júla voľný Jaromír Jágr čaká na telefonáty od generálnych manažérov hokejových tímov NHL, ale tí sa neozývajú.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný veterán zámorských klzísk svoju súčasnú pozíciu vtipne komentoval dvoma fotografiami na twitteri. Na prvej, ktorá pochádza z roku 1994, veselo telefonuje a na tej druhej smutne hľadí do nemého telefónu. Doplnil ich týmto satirickým komentárom v angličtine.

 

"Kdekoľvek sa pozriem, všade čítam, že voľní agenti majú 10-12 telefonátov. Mne sa zatiaľ neozval nikto. Snažím sa teda volať ja, ale nikto tie hovory neprijíma..."

 

 

 

Jágrov humor je v ostatných rokoch povestný minimálne rovnako ako jeho hokejová dlhovekosť. Po jeho najnovšom príspevku na twitteri sa mu už aj naozaj ozvalo niekoľko klubov, ale mimo NHL. Zo svojich účtov na sociálnych sieťach reagovali zástupcovia Chabarovska a Kazane v KHL. Miesto v španielskej Jace mu zasa z recesie ponúkol tréner Bobby Robins, ktorý kedysi nakukol do NHL v tíme Bostonu.

 

Jágra však museli potešiť fanúšikovia, ktorí mu vo veľkom množstve adresovali povzbudzujúce slová. "Ak by to bolo na nás, určite by si dostal zmluvu v klube v našom meste," stálo vo fanúšikovských odkazoch. Písali najmä tí z Montrealu, Philadelphie, ale aj kedysi Jágrom milovaného Pitttsburghu.

Zatiaľ sa zdá najviac pravdepodobné, že Jágr zostane na Floride. Vedenie Panthers naďalej prejavilo záujem o jeho služby, ale za výrazne nižší plat. "Pravidelne rokujeme s jeho agentom Petrom Svobodom. Bolo to tak včera, dnes a budeme pokračovať aj zajtra," cituje generálneho manažéra Floridy Dala Tallona portál hokej.cz. Vlani Jágr aj s bonusmi zarobil 5,155 mil. USD. Ak bude pokračovať na Floride aj v ročníku 2017/2018, bude to zrejme nižšie číslo.

Kladniansky rodák Jágr je najproduktívnejším Európanom histórie NHL. Počas kariéry v najslávnejšej klubovej súťaži sveta odohral vrátane play-off 1919 zápasov, v ktorých nazbieral 2115 bodov. Napriek jeho solídnemu 46-bodovému veteránskemu príspevku (16+30) Florida v sezóne 2016/2017 nepostúpila do play-off NHL.

 

V 82 zápasoch nazbierala 81 bodov, čo stačilo len na 13. priečku v 16-člennej Východnej konferencii. Jágr si počas dlhodoročnej skvostnej kariéry v NHL obliekal aj dresy Pittsburghu (2x Stanley Cup), Washingtonu, New York Rangers, New Jersey, Bostonu, Dallasu a Philadelphie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies