NHL: Jágr pokračuje v misii v New Jersey

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 09:42 • 2 min
NHL: Jágr pokračuje v misii v New Jersey

PRAHA - Kariéra českého hokejového vytrvalca Jaromíra Jágra bude pokračovať v tíme New Jersey Devils.

slovakia

left justify in out

"Jeho pripojeniu k reprezentácii predchádzali rokovania s klubom. Úspešné, 68 podpíše zmluvu na ďalší rok," informoval Fratišek Suchan z denníka Sport na Twitteri. Štyridsaťdvaročnému útočníkovi po sezóne vypršala zmluva s "diablami", v drese ktorých bol v ročníku 2013/2014 so 67 bodmi najproduktívnejším hráčom. Tím však zostal tesne pred bránami play-off, Jágr v tejto súvislosti pomôže národnému tímu na májových majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku. 


Rodák z Kladna so slávnou 68 na drese počas kariéry nastúpil v základnej časti NHL na 1473 zápasov, v ktorých nastrieľal 705 gólov a rozdal 1050 asistencií. V play-off sa predstavil v 202 stretnutiach. Postupne pôsobil v Pittsburghu, Washingtone, New York Rangers, Philadelphii, Dallase, Bostone a naposledy New Jersey. Slávny Stanleyho pohár získal dvakrát, ale ešte na začiatku kariéry v Pittsburghu (1991, 1992). Na konte má mnoho individuálnych úspechov a s českou reprezentáciou aj kolektívnych vrátane zlatej olympijskej medaily z japonského Nagana 1998 či dvoch triumfov na majstrovstvách sveta (2005, 2010). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies