NHL: Jágr ma už dávno prekonal, tvrdí Messier

NETKY.SK • 16 December 2016, 12:49 • 2 min
NHL: Jágr ma už dávno prekonal, tvrdí Messier

TORONTO - Polovicu sezóny 2003/2004 boli spoluhráčmi v hokejovom New Yorku Rangers. Už len tri body delia Jaromíra Jágra, aby sa v historickej tabuľke produktivity NHL vyrovnal na 2. priečke Markovi Messierovi (1887), štyrmi ho prekoná a zaradí sa za neohrozeného lídra všetkých čias Wayna Gretzkého. Niet ani pochýb, že je iba otázkou času, kedy sa to 44-ročnému útočníkovi Floridy Panthers skutočne podarí.

slovakia

left justify in out

"Bez debaty by som bol pri tom rád osobne, ak by to bolo možné. Neviem, či sa to podarí, ale určite ho budem kontaktovať, aby som mu zablahoželal," citoval server nhl.com 55-ročného kanadského bývalého skvelého centra Edmontonu, New Yorku Rangers a Vancouveru. "Vnímam to ako príležitosť odovzdať štafetu Jaromírovi dúfajúc, že s ostatnými hráčmi inšpirujeme ďalšiu generáciu."


Messier je "zadebnený" na druhej pozícii kanadského bodovania už viac než 13 rokov, presne od 4. novembra 2003, keď prekonal Gordieho Howa. Vtedy nechápal, čo sa mu podarilo - a nechápe dodnes. "Skutočne sa nepovažujem za takého elitného zakončovateľa ako Mario Lemieux či Wayne Gretzky. S pokorou som prekonával niektoré veľké mená v najlepšej desiatke produktivity. Vlastne som tomu nemohol uveriť," tvrdí Messier. 

Keď ho Jágr prekoná, nebude to preňho vôbec prekvapenie, keďže také niečo očakával. "V mojich myšlienkach ma vlastne predbehol už dávno," ponúka svoj pohľad Messier a naráža na 146 bodov, ktoré Jágr v rokoch 2008 - 2011 pozbieral v Kontinentálnej hokejovej lige či ďalšie z európskych klzísk počas výluk v NHL.

 

"Ako prvoročiak medzi profíkmi som mal aj ja šancu zbierať body vo vtedajšej World Hockey Association, kde som ich však získal iba jedenásť, takže som zďaleka nebol taký produktívny ako on. Jeho celková produktivita ako profesionálneho hokejistu je ohromujúca."

Messier končil s hokejom ako štyridsaťtriročný, Jágr vo februári 2017 oslávi štyridsaťpäťku. "Je to čoraz ťažšie," tvrdí 6-násobný víťaz Stanleyho pohára. "Jágr je schopný držať sa v neuveriteľnej kondícii. Odvádza skvelú prácu, takže sa mu oblúkom vyhýbajú vážne zranenia, čo je kľúčové, ak chce niekto hrať tak dlho ako on. Mal nejaké škrabance a odreniny, ale našťastie nič veľké, čo mu pomáha predĺžiť kariéru."

Jágra, ktorý v 31 dueloch tejto sezóny dosiahol bilanciu 6 gólov a 10 asistencií, obdivuje už viac než štvrťstoročie - odkedy s Penguins po Lemieuxovom boku získal dvakrát Stanleyho pohár (1991 a 1992).

 

"Keď prišiel do Pittsburghu, oslnil nás svojou silou, schopnosťami a celkovou hrou. Neskôr nás inšpiroval vášňou a horlivosťou. Jediný spôsob, ako sa môžete tak dlho držať na takomto leveli, je starať sa o seba. Hokej musí byť v živote prioritou číslo jeden, lebo zaberá mnoho času pripraviť sa na každý zápas, nieto na každú sezónu. Patrí mu uznanie za to, čo dokázal v úvode svojej kariéry, a väčšie za to, ako dlho sa vie udržať na tejto úrovni," uzatvára Mark Messier. Vyjadrenia sú z webu nhl.com a agentúry AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona