NHL: Jágr je najstarší v dejinách s viacbodovými zápasmi

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 10:34 • 2 min
NHL: Jágr je najstarší v dejinách s viacbodovými zápasmi

NEW YORK - Sezóna 2013/2014 je v podaní českého hokejistu Jaromíra Jágra o zdolávaní jedného historického míľnika za druhým. Vo veku 42 rokov a 24 dní je rodák z Kladna najstarším hráčom NHL, ktorý minimálne v 16 zápasoch ročníka dosiahol viac než jeden kanadský bod. Informoval o tom štatistický server Elias Sports Bureau.

slovakia

left justify in out

Jágr je v tejto sezóne napriek pokročilému veku najproduktívnejším hráčom New Jersey Devils, v 66 dueloch nastrieľal 21 gólov a pridal 36 asistencií.

 

Český krídelník je iba druhým mužov v histórii súťaže, ktorý pokoril 20-gólovú hranicu už vo veku 42 rokov, pred ním sa to podarilo iba dlhovekosťou preslávenému Kanaďanovi Gordiemu Howovi. Jágr dal nedávno svoj 700. gól v základnej časti NHL, počas tohto ročníka v tomto smere už prekonal Maria Lemieuxa, Steva Yzermana aj Marka Messiera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona