NHL: Jágr dobieha v bodoch Yzermana, v góloch Gartnera

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 12:31 • 2 min
NHL: Jágr dobieha v bodoch Yzermana, v góloch Gartnera

NEW YORK - Český hokejový fenomén Jaromír Jágr je zhodne siedmy najproduktívnejší hráč i siedmy najlepší strelec v dejinách NHL, ale ešte do konca základnej časti tohto ročníka môže v oboch ukazovateľoch poskočiť o stupienok vyššie.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný útočník New Jersey má po 1466 odohraných zápasoch na konte 1752 bodov, čo je len o tri menej, než nazbieral niekdajší symbol Detroitu Steve Yzerman (692+1063). Rodák z Kladna dosiaľ nastrieľal 705 gólov, bývalý slávny krídelník Mike Gartner o tri viac. Na Jágrových Devils čaká do konca základnej časti ešte sedem zápasov, v ktorých bojujú o účasť v play-off a potrebujú výdatnú pomoc svojho najproduktívnejšieho hráča. Veterán sa v pondelok blysol gólom a troma prihrávkami v zápase proti Floride, "diabli" zvíťazili 6:3.

 

Jágr počas tohto ročníka prekonal v počte presných zásahov v základnej časti Maria Lemieuxa (690), Steva Yzermana (692) aj Marka Messiera (694). V sezóne má dosiaľ bilanciu 24 gólov a 40 asistencií v 75 vystúpeniach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies