NHL: Jágr 693. gólom prekonal Yzermana aj Howea

NETKY.SK • 19 December 2013, 08:37 • 2 min
NHL: Jágr 693. gólom prekonal Yzermana aj Howea

NEWARK - Jaromír Jágr opäť prepisoval históriu. Český hokejový útočník v službách New Jersey Devils strelil v nočnom zápase NHL proti Ottawe Senators svoj 693. gól v kariére a v historických tabuľkách tak predbehol Steva Yzermana.

slovakia

left justify in out

Jágrovi momentálne patrí ôsme miesto a už len jeden presný zásah do delí od vyrovnania ďalšej legendy Marka Messiera. Štyridsaťjedenročný krídelník zvýšil v presilovke bekhendom na 3:0 a nakoniec bol jeho gól víťazný, pretože Devils vyhrali 5:2. Bol to Jágrov už 122. víťazný gól v NHL, vďaka čomu sa dostal na čelo historických tabuliek. Doteraz sa o pozíciu lídra v tejto štatistike delili s Gordie Howeom.

 

Na svoj ďalší významný gól reagoval Jágr typicky. "Mal som dlhú sériu bez gólu," smial sa pri rozhovore český útočník, ktorý nedal gól osem zápasov po sebe. "Umlčal ma Dainius Zubrus, ktorý odviedol výbornú robotu," povedal na adresu spoluhráča z prvej formácie, ktorý dal tri góly v posledných dvoch dueloch. Jágr skóroval počas presilovky, keď po prihrávke Travisa Zajaca svojou jedinou strelou v zápase našiel bekhendom medzeru medzi betónmi brankára Robina Lehnera. "Konečne som bol na ľade, keď tam nebol Dainius, tak som mohol prerušiť sériu bez gólu," vtipkoval Jágr, ktorý je s 12-timi gólmi najlepším strelcom svojho tímu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies