NHL: Jack Johnson zarobí 5 miliónov ročne, jeho rodičia ho priviedli k bankrotu

NETKY.SK • 20 November 2014, 14:32 • 2 min
NHL: Jack Johnson zarobí 5 miliónov ročne, jeho rodičia ho priviedli k bankrotu

COLUMBUS - Americký hokejový obranca Jack Johnson vyhlásil bankrot. Počas predchádzajúcich ôsmich sezón v NHL zarobil 18 miliónov dolárov, v tejto mu od Columbusu Blue Jackets príde na účet 5 miliónov.

slovakia

left justify in out

Takmer všetky peniaze sú preč a hráč má aj veľké dlhy. S pomocou nových finančných poradcov a právnika preto vyhlásil osobnú platobnú neschopnosť. Informuje o tom Columbus Dispatch.

 

"Povedal by som, že som si vybral nesprávnych ľudí, ktorí ma stiahli zlou cestou. S novými sa pokúsim všetko napraviť. Mal som to urobiť už dávno," priznal Johnson, ktorý odmietol záležitosť bližšie komentovať. Jeho doterajší finanční poradcovia takmer štyri roky nesprávne investovali, brali rizikové úvery za vysoké úrokové sadzby. Podľa zdrojov z hráčovho okolia mali byť tými nesprávnymi ľuďmi Johnsonovi rodičia Jack a Tina. V roku 2008 sa 27-ročný rodák z Indianapolisu rozišiel s agentom Patom Brissonom, ktorý zastupuje aj hviezdy Sidneyho Crosbyho, Patricka Kana či Jonathana Toewsa. 

 

V roku 2011 podpísal Johnson zmluvu na sedem sezón s Los Angeles Kings na 30,5 milióna dolárov. Po výmene prevzal kontrakt Columbus. Obranca zároveň podpísal plnú moc matke nad jeho financiami. Úver na 15 miliónov dolárov chcela splácať zo zárobkov svojho syna. Splátky však meškali a dlhy išli do miliónových výšok. Obaja rodičia si navyše údajne kúpili auto, investovali 800-tisíc do majetku na Manhattan Beach a často cestovali sledovať zápasy svojho syna v drese Kings. "Boli to jeho rodičia. Dôveroval im. Až počas minulej jari či začiatkom leta pochopil, že to je veľký problém," tvrdí pre Columbus Dispatch nemenovaný zdroj. 

 

Johnson v návrhu na konkurz priznal, že má aktíva menšie ako 50-tisíc dolárov a dlhy vyše 10 miliónov dolárov. Súd bude o návrhu rozhodovať 23. januára v Los Angeles. S rodinou už hokejista údajne prerušil kontakt. Jeho výplaty okamžite putujú na účty veriteľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona