NHL: Islanders víťazne v prvom semifinále, postup Nashvillu

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 07:49 • 2 min
NHL: Islanders víťazne v prvom semifinále, postup Nashvillu

TAMPA - Hokejisti New Yorku Islanders prvý raz od roku 1993 prešli sitom prvého kola play-off NHL a štvrťfinálový skalp favorizovanej Floridy im dodal poriadnu guráž.

slovakia

left justify in out

Úspešne totiž naštartovali semifinále Východnej konferencie proti Tampe Bay, keď v stredajšom prvom stretnutí zvíťazili na jej ľade 5:3. Cestu za prvým triumfom v sérii podmurovali troma gólmi v úvodnej dvadsaťminútovke, o dva z nich sa postaral Shane Prince. Thomas Greiss bol počas celého duelu oporou mužstva, pochytal 33 striel.

"Inkasovať dvakrát v rozpätí necelých troch minút v závere prvej tretiny bolo zraňujúce. V tých chvíľach sme boli primäkkí," všimol si tréner Lightning Jon Cooper. V prostrednej časti hry kapitán hosťujúceho tímu John Tavares svojím šiestym presným zásahom v play-off zvýšil na rozhodujúcich 4:1 a Andrej Vasilevskij vystriedal v domácej bránke Bena Bishopa. Tampe sa v poslednej tretine podarilo ešte znížiť na rozdiel jediného gólu, vyrovnať už nie. "Úprimne, mali sme toľko šancí, že v tretej časti sme mohli pokojne aj viesť. Na tom sa v ďalšom priebehu dá stavať," pridal Cooper. "Mali sme sa v poslednej tretine pokúsiť hrať o čosi agresívnejšie, ale čelili sme veľmi dobrému tímu a dalo sa očakávať, že bude reagovať na nepriaznivý vývoj," skonštatoval Tavares.

Víťazstvo Islanders spečatil 55 s pred koncom strelou do prázdnej bránky Cal Clutterbuck. Videl to už aj kouč Jack Capuano, ktorého 11:31 min pred koncom duelu nešťastne trafil do tváre tečovaný puk. Po zásahu si ju zakrýval uterákom a na lavičku sa vrátil na posledné dve minúty s ranou na nose a opuchom. "Som v pohode, akurát ma trochu bolí hlava. Dobré víťazstvo pre náš tím," povedal 49-ročný kouč.

V rozhodujúcom siedmom dueli štvrťfinále Západnej konferencie si hokejisti Nashvillu vybojovali postup do druhého kola na ľade Anaheimu, kde v stredu zvíťazili 2:1 a celkovo 4:3 na zápasy. Predators skórovali dvakrát v prvej tretine a v nasledujúcej sérii budú čeliť San Jose Sharks.

Semifinále play-off NHL - streda (hrá na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay - New York Islanders 3:5 (1:3, 0:1, 2:1) - stav série 0:1
Góly: 4. Palát (Drouin, Namestnikov), 48. Kučerov (Carle, Hedman), 58. Filppula (Killorn, Garrison) - 6. Hamonic (Quine, Tavares), 18. Prince (Strome, Nelson), 20. Prince (Strome, Nelson), 29. Tavares (Okposo, Nielsen), 60. Clutterbuck (Cizikas, de Haan)

Štvrťfinále play-off - streda - siedmy zápas (hralo sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Anaheim - Nashville 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) - konečný výsledok série 3:4, Nashville postúpil do konferenčného semifinále
Góly: 42. Kesler (Silfverberg, H. Lindholm) - 7. C. Wilson, 16. Gaustad (Sh. Weber, Arvidsson)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies