NHL: Iginla pokoril 600-gólovú hranicu, má na dosah Kurriho

NETKY.SK • 5 Január 2016, 11:56 • 2 min
NHL: Iginla pokoril 600-gólovú hranicu, má na dosah Kurriho

DENVER - Ostrieľaný hokejový útočník Jarome Iginla z klubu zámorskej NHL Colorado Avalanche sa stal devätnástym hráčom v dejinách NHL so 600 gólmi na konte.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročný kanadský krídelník zaokrúhlil v pondelok proti Los Angeles, keď spečatil víťazstvo Avalanche 4:1. Rodák z Edmontonu chcel prihrávkou nájsť Matta Duchena, ale puk sa od korčule hosťujúceho beka Jaka Muzzina odrazil do siete.

 

"Poslal som ho pred bránku a, samozrejme, mal som veľké šťastie. Bol to skvelý pocit," povedal pre NBCSN Iginla, ktorý na dovŕšenie jubilea čakal od 27. decembra. "Trochu mi to vírilo hlavou. Snažíte sa to síce eliminovať a sústrediť sa, ale pri každej streleckej príležitosti vyvstáva: možno to bude teraz, možno vyjde táto," priznal.


Ešte vo farbách Calgary dosiahol Iginla 525 presných zásahov, neskôr za Pittsburgh, Boston a Colorado pridal ďalších 75. Iginla má šancu dostať sa veľmi skoro aj na 18. pozíciu v historickom rebríčku kanonierov, na ktorej aktuálne figuruje Jari Kurri so 601 gólmi. Pred Iginlom naposledy pokoril hranicu 600 presných zásahov iný Fín Teemu Selänne, podarilo sa mu to v marci 2010. Ten kariéru v NHL uzavrel na hodnote 684 gólov a patrí mu 11. priečka v hodnotení strelcov.


Skúsený útočník sa v pondelok navyše dostal už na 24. miesto v historickom rebríčku počtu štartov v kanadsko-americkej profilige. Od pondelka má na svojom konte 1432 zápasov, rovnako ako Mike Gartner. Najbližšie má na dostrel Tima Hortona s 1446 súbojmi na 23. pozícii. Spomedzi aktívnych hráčov má na svojom konte viac iba česká legenda Jaromír Jágr s 1586 súbojmi. Lídrom hodnotenia je Gordie Howe s 1767 stretnutiami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona