NHL: Hviezdami týždňa sú Carter, Scrivens a Nielsen

NETKY.SK • 27 Október 2014, 18:45 • 2 min
NHL: Hviezdami týždňa sú Carter, Scrivens a Nielsen

NEW YORK - Útočník Los Angeles Kings Jeff Carter, brankár Edmontonu Oilers Ben Scrivens a center New Yorku Islanders Frans Nielsen sa stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej NHL. V pondelok o tom informoval oficiálny portál hokejovej profiligy.

slovakia

left justify in out

Za prvú hviezdu vyhlásili Cartera, ktorý v dvoch zápasoch nazbieral šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. Obhajcu Stanleyho pohára doviedol v úvode ročníka k šiestim domácim výhram v rade, čo je klubový rekord. Spolu s krídlami Tylerom Toffolim a Tannerom Pearsonom vytvorili produktívny útok, ktorý ťahal Kings už v minulosezónnych vyraďovacích bojoch. Obávaná útočná formácia, pre čísla ich dresov prezývaná "That '70s Line", sa postarala o 16 z doterajších 21 gólov "kráľov" (vrátane rozhodujúcich gólov z nájazdov).
     

Druhou hviezdou sa stal Scrivens, ktorý v uplynulom týždni vychytal v troch vystúpeniach tri víťazstvá. Dosiahol pritom úspešnosť zásahov 92 percent a priemer 2,33 gólu na zápas. Kanadský brankár bol jedným z hlavných dôvodov, že sa Oilers dokázali tak rýchlo pozviechať po slabom štarte do sezóny.
     

Titul tretej hviezdy týždňa si vyslúžil Dán Nielsen, ktorý v troch dueloch v drese Islanders strelil štyri góly a pridal jednu asistenciu. V sobotňajšom súboji s Dallasom sa pri divokej výhre "ostrovanov" 7:5 blysol hetrikom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies