NHL: Hviezdami týždňa sú brankári Anderson s Dubnykom a obranca Weber

NETKY.SK • 31 Október 2016, 18:10 • 2 min
NHL: Hviezdami týždňa sú brankári Anderson s Dubnykom a obranca Weber

NEW YORK - Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankári Craig Anderson (Ottawa Senators), Devan Dubnyk (Minnesota Wild) a obranca Montrealu Canadiens Shea Weber. Informáciu priniesol web nhl.com.

slovakia

left justify in out

Anderson v minulom týždni vychytal dve víťazstvá, pričom ani raz neinkasoval a zastavil 59 striel. Najskôr zaznamenal 22 zásahov pri víťazstve 2:0 nad Vancouverom Canucks a potom sa po prestávke vrátil do bránky opäť vo skvelej forme, keď sa prezentoval 37 zákromi a triumfom 2:0 nad Edmontonom Oilers. Voľno si zobral od klubu po tom, ako sa dozvedel, že jeho manželke diagnostikovali rakovinu. Aj preto sa 35-ročný brankár po víťazstve nad Edmontonom nedokázal radovať a zápas končil emotívne v objatí spoluhráčov. Dva shutouty po sebe vychytal tretíkrát v kariére.

 

Dubnyk je absolútnou brankárskou hviezdou posledných dní, keď nedostal gól už v troch dueloch za sebou. Gólman "divochov" vygumoval strelcov Bostonu Bruins (5:0), Buffala Sabres (4:0) i Dallasu Stars (4:0), keď dohromady chytil všetkých 94 striel. Stal sa prvým brankárom Wild, ktorý nedostal gól v troch zápasoch za sebou a zároveň aj zaznamenal najdlhšiu sériu bez inkasovanie v histórii klubu, ktorá momentálne trvá 181 minút a 43 sekúnd.

 

Weber strelil v štyroch dueloch tri góly a pridal dve asistencie, čím pomohol k natiahnutiu víťaznej série Canadiens. Obranca s tvrdou ranou mal v zápasoch s Philadelphiou Flyers (3:1) a s New Yorkom Islanders (3:2) zhodne bilanciu 1+1, proti v súboji Tampou Bay Lightning (3:1) nebodoval, ale v noci na nedeľu rozhodol o víťazstve 2:1 v kanadskom derby nad Torontom Maple Leafs. Tridsaťjedenročný Kanaďan prišiel do Montrealu v lete z Nashvillu Predators výmenou za P.K. Subbana a zatiaľ v novom tíme dokonale napĺňa ambície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona