NHL: Hviezdami týždňa sa stali Nyquist, Lundqvist a Iginla

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 18:49 • 2 min
NHL: Hviezdami týždňa sa stali Nyquist, Lundqvist a Iginla

NEW YORK - Hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali krídelník Detroitu Red Wings Gustav Nyquist, brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist a skúsený útočník Bostonu Bruins Jarome Iginla.

slovakia

left justify in out

Informoval portál nhl.com.
     

Nyquist dal v spomínanom období šesť gólov, teda najviac zo všetkých hráčov. V stretnutí proti Minnesote Wild (3:2) z 22. marca zaznamenal svoj piaty víťazný gól v sezóne. Dvadsaťštyriročný rodák zo švédskeho Halmstadu odohral v tejto sezóne 46 stretnutí, v ktorých nazbieral 23 gólov a 17 asistencií. Nyquist bodoval v piatich zápasoch v rade s bilanciou 7+1, pričom od 20. januára sa 18-krát trafil do čierneho.
     

Druhou hviezdou týždňa sa stal ďalší Švéd Lundqvist. Brankárska jednotka "jazdcov" si s blížiacim sa play-off zaknihovala tri víťazstvá z troch zápasov s priemerom 1,67 inkasovaného gólu na zápas a 94,2% úspešnosťou zákrokov. Rangers sa tak posunuli na tretie miesto Metropolitnej divízie. Lundqvist vychytal svoje jubilejné 50. čisté konto v kariére a piate v sezóne v súboji s New Jersey Devils (2:0). Tridsaťdvaročný rodák z Are sa tak v tejto štatistike dostal do čela v klubovej histórii "jazdcov" pred Eda Giacomina. Lundqvist odchytal v základnej časti 55 stretnutí, pričom 28-krát jeho tím vyhral a štyrikrát remizoval.
     

Kanaďan Iginla dosiahol päť gólov v štyroch dueloch a pomohol tak "bostonským medveďom" natiahnuť víťaznú sériu na 12 stretnutí. Boston sa navyše ako prvý tím prebojoval do play off. V zápase proti New Jersey Devils (4:2) dosiahol svoj siedmy víťazný zásah v sezóne, čo je jeho maximum od sezóny 2007/2008. Iginla si v súboji s Phoenixom Coyotes (4:2) zapísal svoj 558. gól v NHL a v historickej tabuľke sa dostal na 25. miesto pred legendárneho hráča Bruins a člena Siene slávy Johnnyho Bucyka. Tridsaťšesťročný rodák z Edmontonu je s 28 gólmi najlepším strelcom Bruins a je druhým najproduktívnejším hráčom "medveďov" s 58 bodmi v 71 zápasoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona