NHL: Hviezdami týždňa sa stali Hartnell a brankári Talbot s Hammondom

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 18:14 • 2 min
NHL: Hviezdami týždňa sa stali Hartnell a brankári Talbot s Hammondom

NEW YORK - Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali útočník Columbusu Blue Jackets Scott Hartnell, brankár New Yorku Rangers Cam Talbot a brankár Ottawy Senators Andrew Hammond.

slovakia

left justify in out

 Hartnell strelil v hodnotenom období päť gólov a pomohol svojmu tímu k trom víťazstvám v štyroch zápasoch. Na tri zásahy mu nahral slovenský útočník Marko Daňo. Hartnell najskôr zaznamenal piaty dvojgólový zápas v tejto sezóne v zápase s Carolinou (4:3 pp a sn), potom pridal víťazný zásah proti Detroitu (3:1) a ôsmykrát zo 14 sezón v kariére sa dostal na 20 gólovú hranicu. Tridsaťdvaročný útočník sa potom presadil aj proti Edmontonu a Caroline a druhýkrát v kariére skóroval v štyroch dueloch za sebou. V 64 zápasoch dal 21 gólov a pridal 27 asistencií. 
     

Brankár NY Rangers Talbot vychytal tri víťazstvá v troch zápasoch s priemerom 1,00 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 96,9 percenta. Náhradný brankár "jazdcov" tak dopomohol svojmu tímu k posunu na 1. miesto v celej NHL. Talbot zaznamenal víťazné zápasy proti NY Islanders (2:1, 29 zákrokov), Washingtonu (3:1, 28) a Floride (2:1, 38). Dvadsaťsedemročný Kanaďan nastúpil v tejto sezóne na 29 zápasov a v piatich neinkasoval. 
     

Z fantastického vstupu do NHL sa teší brankár Ottawy Hammond, ktorý v prvých 11 zápasoch kariéry zaznamenal 10 víťazstviev, z toho v hodnotenom týždni tri s priemerom 1,3 inkasovaného gólu na zápas. Dvadsaťsedemročný brankár vychytal víťazstvá proti Montrealu (5:2), NY Islanders (2:1) a Philadelphii (2:1 pp a sn). Stal sa len druhým gólmanom v histórii NHL, ktorý v jeho prvých 11 zápasoch inkasoval dva a menej gólov. Rekordérom v tejto štatistike je Frank Brimsek z Bostonu Bruins, ktorému sa to podarilo v 12 zápasoch ešte v roku 1938.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona