NHL: Hviezdami týždňa pred ZOH Price, Lehtonen a Iginla

NETKY.SK • 10 Február 2014, 18:44 • 2 min
NHL: Hviezdami týždňa pred ZOH Price, Lehtonen a Iginla

NEW YORK - V NHL vyhlásili hviezdy minulého týždňa.

slovakia

left justify in out

Brankári Carey Price z Montrealu, Kari Lehtonen z Dallasu a útočník Bostonu Jerome Iginla sa stali Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL. Informáciu priniesla internetová stránka profiligy.

Dvadsaťšesťročný gólman Price priviedol Canadiens k trom víťazstvám v troch dueloch v sérii a stal sa prvou hviezdou uplynulých siedmich dní. V priemere inkasoval jeden gól na zápas a mal úspešnosť zákrokov 97,1 percenta. Reprezentant Kanady na blížiacom sa hokejovom turnaji v rámci zimných olympijských hrách v ruskom Soči v súboji proti Calgary si pripísal 23. čisté konto v kariére. 

Fínsky brankár Lehtonen, ktorý zhodne ako Price figuruje v olympijskom hokejovom výbere svojej krajiny, dosiahol so spoluhráčmi z Dallasu dve výhry a jednu prehru v ostatných troch dueloch. Tridsaťročný rodák z Helsínk inkasoval priemerne 1,32 gólu v jednom stretnutí s úspešnosťou zákrokov 94,7 percenta. 

Tridsaťšesťročný krídelník Iginla strelil v súbojoch proti Vancouveru, St. Louis a Ottawe celkovo dva góly, nazbieral aj tri asistencie a päť plusových bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona