NHL: Hviezdami týždňa Lindbäck, Gibson a Johansen

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 19:01 • 2 min
NHL: Hviezdami týždňa Lindbäck, Gibson a Johansen

NEW YORK - Brankár Tampy Bay Anders Lindbäck, gólman Anaheimu John Gibson a center Columbusu Ryan Johansen sa stali hviezdami záverečného týždňa základnej časti v zámorskej hokejovej NHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný strážca svätyne Lightning Lindbäck dosiahol počas sledovaného obdobia tri víťazstvá v troch zápasoch, mal 97,5-percentnú úspešnosť zákrokov a 0,67 inkasovaného gólu na jeden duel. Rodák zo švédskeho Gävle pomohol Tampe k získaniu výhody domáceho prostredia v 1. kole play-off proti Montrealu. V nedeľu 13. apríla si na konto pripísal tretí shutout v kariére, v súboji s Washingtonom (1:0 po sam. nájazdoch) kryl všetkých 18 striel súpera a zlikvidoval aj všetky tri nájazdy jeho hráčov. 

 

Aj brankár Anaheimu Gibson uspel vo všetkých troch stretnutiach v týždni. Jeho úspešnosť zákrokov sa vyšplhala na hodnotu 95,4 percenta a inkasoval v priemere 1,33 gólu na jeden duel. Stal sa prvým od 1. apríla 2009 po Alovi Montoyovi, ktorý pri debute vychytal hneď čisté konto (proti Vancouveru 3:0). Ducks sa aj zásluhou 20-ročného Američana stali po prvý raz v histórii NHL víťazmi Západnej konferencie. Súperom Anaheimu v 1. kole play-off bude Dallas. 

 

Stredný útočník Columbusu Johansen dosiahol v štyroch dueloch šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. Dvadsaťjedenročný rodák z kanadského Vancouveru odohral všetkých 82 zápasov v základnej časti NHL a aj jeho pričinením sa Blue Jackets predstavia po sezóne 2008/2009 druhýkrát vo vyraďovacej časti. Columbus v nej narazí na Pittsburgh. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies