NHL: Hrozba play-off bez kanadských tímov je už vysoká

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 13:08 • 2 min
NHL: Hrozba play-off bez kanadských tímov je už vysoká

NEW YORK - Ak by sa do tohtosezónnych bojov o Stanleyho pohár vstupovalo v NHL už teraz, Kanada by v nich nemala ani jediného zo svojich siedmich zástupcov. Kolíska hokeja je na tom približne dvadsať duelov pred koncom základnej časti veľmi zle a vážne jej hrozí, že po 46 rokoch sa nijaký klub z tejto krajiny nepredstaví vo vyraďovacej časti severoamerickej profiligy.

slovakia

left justify in out

Vo Východnej konferencii je na tom aktuálne "najlepšie" jedenásta Ottawa, ktorú však od ôsmej priečky delí šesť bodov a má odohrané ešte o dva zápasy viac než Pittsburgh figurujúci na tejto pozícii. Montreal je po výbornom vstupe do sezóny teraz až trinásty, Toronto uzatvára poradie. V Západnej konferencii delí desiaty Vancouver od ôsmeho Colorada osem bodov, odohral však o tri duely menej. Posledné tri priečky v tabuľke patria Winnipegu, Calgary a Edmontonu. Každé mužstvo absolvuje v základnej časti po 82 stretnutí.

Naposledy nebol v play-off tím z krajiny "javorového listu" v roku 1970, ale vtedy boli súčasťou ligy len Toronto a Montreal. Práve Canadiens sú posledným kanadským klubom so Stanleyho pohárom (1993).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies