NHL: Hráčmi týždňa v zámorí Hertl, brankári Colorada a Crosby

NETKY.SK • 14 Október 2013, 18:37 • 2 min
NHL: Hráčmi týždňa v zámorí Hertl, brankári Colorada a Crosby

NEW YORK - Hráčmi uplynulého týždňa hokejovej NHL sa stali český center San Jose Tomáš Hertl, brankárske duo Colorada Semion Varlamov a Jean-Sebastien Giguere a kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby.

slovakia

left justify in out

Za prvú hviezdu vyhlásili devätnásťročného mladíka Hertla, ktorý sa zaskvel štvorgólovou nádielkou do siete New Yorku Rangers pri výhre 9:2. Na to mu pritom stačilo iba sedem striel a 11 minút a 12 sekúnd pobytu na ľade. Štvrtým gólom, keď si v nájazde na brankára posunul puk pod nohu a chladnokrvne zavesil, vyrazil dych aj komentátorom duelu. Vo veku 19 rokov a 330 dní sa tak stal štvrtým najmladším hráčom histórie profiligy, ktorý zaznamenal štyri góly v jedinom stretnutí.

V ďalších dvoch minulotýždňových dueloch pridal ešte jeden gól. Po piatich zápasoch vo svojej premiérovej sezóne v NHL tak má na konte už sedem gólov a jednu asistenciu, patrí mu druhé miesto v tabuľke produktivity a je na čele poradia kanonierov. Duo brankárov priviedlo "lavíny" k trom triumfom v troch zápasoch. Varlamov vychytal dva s priemerom jeden gól a 97,1-percentnou úspešnosťou zákrokov. Giguere pri svojom prvom štarte v sezóne zmaril všetkých 39 striel a Colorado vďaka nemu zdolalo Boston 2:0. Pre tridsaťšesťročného kanadského gólmana to bol už 37. shutout v kariére.

Posledný ocenený Crosby zaznamenal v uplynulom týždni sedem bodov za tri góly a štyri asistencie. Najviac sa mu darilo v zápase s Tampou, keď dosiahol svoj ôsmy hetrik v kariére a pridal aj asistenciu. Crosby tak má po prvých piatich dueloch sezóny na konte 9 bodov (5+4) a vedie tabuľku produktivity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies