NHL: Howe nemôže chodiť, rozpráva minimálne

NETKY.SK • 1 December 2014, 10:17 • 2 min
NHL: Howe nemôže chodiť, rozpráva minimálne

DETROIT - Zdravotný stav jednej z najväčších postáv hokeja Gordieho Howa po dvoch mozgových príhodách je stabilizovaný, 86-ročný muž však nemôže chodiť a rozpráva len minimálne.

slovakia

left justify in out

Podľa syna Marka Howa je jeho otec na tom celkom dobre. Vďaka epidurálnym injekciám sa zbavil čiastočne bolestí chrbta, ktoré boli dôsledkom letnej operácie. "Mr. Hockey", ako prezývajú Gordieho Howa, trápi aj vysoký krvný tlak a je v pokročilom štádiu demencie.

 

"Nemôže chodiť a jeho reč je minimálna. Po prvej mozgovej príhode mohol aspoň trocha chodiť. Teraz sa snažil dvakrát aspoň stáť okolo dvadsať minút a zobralo mu to veľa energie. Bol totálne vyčerpaný. V súčasnosti odpočíva, myslím si, že má viac dobrých ako zlých dní," opísal Mark Howe. 

Gordie Howe utrpel mŕtvicu najskôr koncom októbra a potom ďalšiu začiatkom novembra. Lieči sa v dome svojej dcéry v Lubbocku v Texase. 

 

Gordie Howe odohral v NHL dovedna 1767 duelov s bilanciou 801 gólov a 1049 asistencií, väčšinu z nich v Detroite. V počte strelených gólov je doteraz lepší iba Wayne Gretzky a v produktivite Gretzky s Markom Messierom. V profilige absolvoval Howe neuveriteľných 26 sezón a kariéru v NHL ukončil vo veku 52 rokov. O 17 rokov neskôr dokonca nastúpil v súboji tímu IHL Detroit Vipers na jedno striedanie ako 69-ročný. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies