NHL: Hossu vyhlásili za prvú hviezdu uplynulého týždňa

NETKY.SK • 16 Február 2015, 18:33 • 2 min
NHL: Hossu vyhlásili za prvú hviezdu uplynulého týždňa

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Hossa sa stal prvou hviezdou týždňa v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Útočník Chicaga Blackhawks predviedol v uplynulom čase skvelú formu, keď bodoval v štyroch dueloch za sebou. Počas hodnoteného obdobia získal v troch zápasoch v rade dokopy šesť bodov (5+1). Týždeň odštartoval dvoma gólmi v stretnutí s Arizonou (2:3 pp a sn) a následne dvakrát skóroval aj v súboji s Vancoverom (4:5 pp). Dvoma bodmi za gól a asistenciu sa prezentoval tiež proti New Jersey (3:1). Tridsaťšesťročný krídelník sa zároveň stal šiestym hráčom v histórii Blackhawks, ktorý v troch dueloch za sebou strelil po dva góly, keďže strelecky sa mu darilo aj 8. februára proti St. Louis (2+0). Momentálne je tretím najproduktívnejším hráčom Chicaga v tejto sezóne so 17 gólmi a 25 asistenciami v 52 zápasoch.
      

Honor druhej hviezdy si vyslúžil útočník LA Kings Tyler Toffoli a treťou hviezdou sa stal brankár Nashvillu Pekka Rinne. Toffolimu pribudlo na konto šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. Najlepšie mu vyšiel zápas s Calgary, v ktorom zahviezdil hetrikom. V aktuálnom ročníku strelil už 18 gólov. Rinne vychytal tri triumfy "predátorov" v rade a mal 95,4 % úspešnosť zákrokov. Tridsaťdvaročný Fín vedie tohtosezónnu štatistku gólmanov v počte víťazstiev (33). Informoval o tom web profiligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona