NHL: Hossov jubilejný gól v sezóne

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 09:29 • 2 min
NHL: Hossov jubilejný gól v sezóne

NEW YORK - Štyria slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v deväťzápasovom programe zámorskej NHL v noci na nedeľu.

slovakia

left justify in out

Útočník Chicaga Marián Hossa dosiahol jubilejný 30. gól v sezóne, no ani ten neodvrátil prehru Blackhawks na ľade Nashvillu 5:7. Triumfom 4:1 nad Buffalom si Boston zaistil Prezidentskú trofej určenú pre víťaza základnej časti, na výhre Bruins sa jednou asistenciou podieľal ich kapitán Zdeno Chára. Rovnako bod za asistenciu zaznamenal obranca Martin Marinčin, ktorého Edmonton si na domácom ľade poradil s Vancouverom 5:2. V dueli Los Angeles - Anaheim (3:3x) si jednu asistenciu pripísal domáci krídelník Marián Gáborík.
      

Boston získal Prezidentskú trofej prvýkrát od roku 1990. O dva góly "medveďov" v zápase s Buffalom sa postaral český útočník Dávid Krejčí, pri jeho prvom presnom zásahu v 19. minúte asistoval Chára, ktorý tak dosiahol okrúhly 40. bod v sezóne. Bruins v základnej časti nazbierali 117 bodov, pričom svoju zbierku môžu ešte navýšiť, keďže v nedeľu o 21.00 SELČ ich čaká záverečný zápas dlhodobej časti sezóny proti New Jersey.
      

Jediný slovenský hokejista, ktorý v prebiehajúcej sezóne NHL pokoril hranicu 30 gólov, je krídelník Chicaga Marián Hossa. Jubilejný zásah dosiahol po skvostnej individuálnej akcii, keď vnikol s pukom do útočného pásma, obišiel súperovu bránku a bekhendom aj s prispením betónu Pekku Rinneho ho zasunul za chrbát fínskeho brankára. Hossa dosiahol hranicu 30 gólov ôsmykrát v kariére, bodové konto v tejto sezóne zaokrúhlil na rovných 60 (30+30). Blackhawks však v divokom zápase prehrali 5:7 a do play off pôjdu z tretej priečky Centrálnej divízie.
      

Základná časť zámorskej profiligy sa skončí v noci z nedele na pondelok.
     

Výsledky NHL:

Boston - Buffalo 4:1 /CHÁRA za domácich 0+1/, Pittsburgh - Philadelphia 3:4 pp, Montreal - NY Rangers 1:0 pp, Ottawa - Toronto 1:0, Florida - Columbus 2:3, Nashville - Chicago 7:5 /HOSSA za hostí 1+0/, Phoenix - San Jose 2:3, Edmonton - Vancouver 5:2 /MARINČIN za domácich 0+1/, Los Angeles - Anaheim 3:3x /GÁBORÍK za domácich 0+1/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies