NHL: Hossov gól nestačil, Chicago prehralo s Calgary 2:3

NETKY.SK • 4 November 2013, 07:31 • 2 min
NHL: Hossov gól nestačil, Chicago prehralo s Calgary 2:3

CHICAGO - Gól slovenského útočníka Mariána Hossu z 56. min zabezpečil pre Chicago zisk aspoň bodu v nedeľňajšom stretnutí hokejovej NHL proti Calgary.

slovakia

left justify in out

Flames napokon po presnom zásahu obrancu Krisa Russella v predĺžení vyhrali na ľade obhajcu Stanleyho pohára 3:2. Pri prvom štarte v NHL exceloval v bránke Calgary Švajčiar Reto Berra, ktorý mal 42 úspešných zákrokov. Marián Hossa odohral 20:26 min a prezentoval sa celkovo štyrmi streleckými pokusmi. Gól bol jeho šiestym v sezóne.

Hokejisti Ottawy prehrali už piate stretnutie za sebou, keď podľahli Dallasu na vlastnom ľade 3:4 po samostatných nájazdoch. Vyzeralo to, že prehrajú už v riadnom hracom čase, ale za stavu 2:3 necelých desať sekúnd pred koncom poslednej tretiny Bobby Ryan neveľmi vydarenou strelou, pri ktorej zlomil hokejku, vyrovnal. V predĺžení sa domácim zranil brankár Craig Anderson, keď naňho pri nájazde dopadol ruský krídelník Valerij Ničuškin. Tridsaťdvaročný americký gólman zostal nehybne ležať v bránkovisku, po zafixovaní hlavy a krku ho odniesli z ľadu na nosidlách. Bol však pri vedomí, divákom za potlesk postojačky poďakoval zdvihnutím palca ruky. Nahradil ho švédsky náhradník Robin Lehner, ktorého v penaltovom rozstrele prekonal kapitán Stars Jamie Benn, jediný úspešný strelec z nedeľňajších nájazdov v Canadian Tire Centre. 

V prvom stretnutí v drese Minnesoty proti svojmu bývalému klubu New Jersey sa Zach Parise tešil z výhry 4:0. Postaral sa o ňu aj brankár Josh Harding, ktorý mal 19 úspešných pokusov a vychytal deviaty shutout kariéry. Švajčiar Nino Niederreiter nazbieral tri asistencie. 

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 

Chicago - Calgary 2:3 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1) 
Góly: 27. P. Kane (Brookbank, Shaw), 56. MARIÁN HOSSA (P. Kane, Keith) - 28. Cammalleri (Wideman, Colborne), 43. Glencross (Butler, Stajan), 62. Russell (Glencross, Wideman) 

Ottawa - Dallas 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 0:1) 
Góly: 28. E. Karlsson (B. Ryan, Turris), 37. Spezza (Turris, E. Karlsson), 60. B. Ryan (M. Michálek, Spezza) - 18. Ray Whitney (Seguin, Chiasson), 21. Ničuškin (Dillon, Eakin), 44. Roussel, rozhodujúci sam. nájazd Benn 



Minnesota - New Jersey 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) 
Góly: 14. Mikael Granlund (Niederreiter, Pominville), 28. T. Mitchell (Parise, R. Suter), 45. Heatley (Ballard, Niederreiter), 58. Pominville (Niederreiter)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies