NHL: Hossa zmenil predzápasovú prípravu

NETKY.SK • 17 Október 2013, 11:34 • 2 min
NHL: Hossa zmenil predzápasovú prípravu

CHICAGO - Slovenský hokejista Marián Hossa zmenil štýl prípravy na zápasy. Dlhé roky mal pred stretnutiami rovnaký program, prišiel do haly, rozcvičil sa, obliekol si výstroj a obul korčule.

slovakia

left justify in out

Posledné problémy s chrbtom i vek však prinútili trenčianskeho odchovanca, aby prichádzal do haly o trocha skôr a absolvoval precíznejšiu rozcvičku, počas ktorej sa uisťuje, či mu zdravotný stav umožní hrať. V tejto sezóne odohral zatiaľ všetkých šesť stretnutí Chicaga a zvládol aj víkendový dvojzápas s Islanders a Buffalom.

"Mal som šťastie, že som to všetko nemusel robiť až do tejto sezóny. V posledných rokoch som sa začal venovať oveľa viac strečingu. Po posledných zraneniach sa musím viac a lepšie starať o svoje telo. Znamená to, že pred zápasom prídem do šatne o trocha skôr a venujem sa rôznym cvičeniam. Keď som bol mladší, stačilo mi iba sa obliecť a ísť priamo na ľad. Cítil som sa vtedy dobre. Teraz to už neplatí, som už ako iní starší hráči," povedal v rozhovore pre Daily Herald Hossa. 

Tréner Blackhawks Joel Quenneville chápe, že starší hráči ako Hossa, Michal Handzuš či Michal Rozsíval potrebujú špeciálny spôsob prípravy. "Každý má vlastný štýl, potrebuje rôznu dĺžku času. Profesionálni športovci sa s tým pravidelne musia vyrovnávať. Pred zápasom či tréningom sa potrebujú dobre zapotiť. Je to však súčasť spoznávania vlastného tela, z ktorého chcete získať maximum," povedal pre Daily Herald Quenneville. 

Kouč Chicaga je spokojný s prístupom Hossu i jeho krajana Michala Handzuša. Po zdravotných problémoch sa obaja posúvajú herne smerom nahor. "Mariánova forma pomaly stúpa do miest, kde bol v minulosti. Je to vidieť na tréningoch i v zápasoch, kde hrá vo väčšom tempe, lepšie korčuľuje a je častejšie pri puku. Maximálna výkonnosť je už len otázkou času. Vidieť, že pozná svoje telo a dokáže sa pripraviť," chválil Quenneville. 

Michal Handzuš potvrdzuje aj v Chicagu svoju povesť. Po letných operáciách mu chce kouč ešte dopriať trocha času na prípravu a oddych, preto ho vynechal aj zo zostavy na sobotňajší duel. "Je veľmi užitočný. Môže nastúpiť na ľad vo všetkých herných situáciách. Je veľkým profesionálom a skvele zapadol do mužstva. Vždy, keď uvažujete o druhom centrovi tímu, jeho meno v týchto debatách nemôže chýbať," doplnil pre Daily Herald Quenneville. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona