NHL: Hossa vynechal tréning, je v poriadku

NETKY.SK • 15 Október 2014, 12:21 • 2 min
NHL: Hossa vynechal tréning, je v poriadku

CHICAGO - Slovenský hokejista Marián Hossa vynechal utorkový tréning Chicaga Blackhawks, v stredu by však podľa trénera Joela Quennevilla mal nastúpiť proti Calgary Flames. Kouč Quenneville dal Hossovi len voľno, nemal by mať zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

Trenčan hrá v NHL už sedemnásť sezón, zmluvu s Blackhawks má do sezóny 2020/2021. V minulosti bol elitným kanonierom, teraz dokáže okrem gólov hrať skvele na oboch koncoch klziska a pomáhať defenzíve. Pokojne by mohol kandidovať aj na ocenenie pre najlepšie brániaceho útočníka. Tridsaťpäťročného krídelníka delia už len štyri body od hranice 1000 bodov v kariére. "Keď ste mladý chlapec, milujete ofenzívu a myslíte len na strieľanie gólov a pripravovanie dobrých šancí pre spoluhráčov. Postupom času som sa naučil hrať na oboch koncoch klziska. Rovnako ako mám rád strieľanie gólov, skvelé prihrávky, milujem aj napádanie a snahu odobrať puk súperovi. Keď sa to podarí, je to lepšie ako strelenie gólu," priznal pre Chicago Tribune Hossa, ktorý si v minulosti bral ako príklad Wayna Gretzkého. 

 

V lige už nie je Slovák najmladším hráčom, napriek tomu však stíha s oveľa mladšími súpermi. Pred zápasmi pravidelne pociťuje nervozitu. "Pred každým duelom cítim chvenie v žalúdku, čo je dobré znamenie. Stále sa teším na zápasové výzvy. Cítim, že môžem so súpermi držať krok. Možno som starší, ale kým cítim toto, je to dobré. Ak by mi niekto opísal moju kariéru v NHL pred jej začiatkom tak, ako sa teraz vyvíja, asi by som mu vôbec neveril. Za všetkým je tvrdá práca," doplnil pre Chicago Tribune Marián Hossa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies