NHL: Hossa prvou hviezdou, Detroit je opäť v play-off

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 08:11 • 2 min
NHL: Hossa prvou hviezdou, Detroit je opäť v play-off

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Hossa z Chicaga sa stal prvou hviezdou stredajšieho súboja zámorskej NHL proti Montrealu, keď sa na výhre Blackhawks 3:2 po pred predĺžení podieľal gólom a asistenciou.

slovakia

left justify in out

Na krajanov 29. presný zásah v ročníku prihrával Michal Handzuš. Tomáš Jurčo gólom a Tomáš Tatar asistenciou pomohli Detroitu dostať sa 23.-krát za sebou do play-off. Red Wings účasť vo vyraďovacích bojoch definitívne potvrdili ziskom bodu po prehre 3:4 po samostatných nájazdoch na ľade Pittsburghu. Po strede je definitívne známa osmička účastníkov vyraďovacej časti vo Východnej konferencii, keďže okrem Detroitu si zabezpečil miestenku aj Columbus, ktorý zdolal Dallas 3:1. Na Západe ostáva voľné už len jedno miesto, po zaváhaní Dallasu má definitívu aj Minnesota. O posledné miesto sa pobijú Dallas a Phoenix. 

 

Chicago s Montrealom po prvých dvoch bezgólových tretinách v tretej dvakrát prehrávalo, vždy však dokázalo vyrovnať. Marián Hossa v poslednej minúte vynútil pre svoj tím predĺženie, keď prekonal krajana Petra Budaja. V nadstavenom čase bol slovenský krídelník na začiatku akcie, po ktorej rozhodol o osude duelu Patrick Sharp. Hossa odohral vyše 20 minút, dvakrát vystrelil a mal aj dva plusové body. Handzuš strávil na ľade vyše 14 minút, počas ktorých ohrozil ďalšieho Banskobystričana na strane súpera dvakrát. Peter Budaj dostal v bránke šancu, keďže vedenie Montrealu dalo voľno jednotke Careymu Priceovi. Z 28 striel domácich inkasoval tri góly. 

 

Tomáš Jurčo strelil v jedenástej minúte úvodný gól duelu v Pittsburghu. Pre Košičana to bol ôsmy presný zásah v sezóne. Red Wings tvrdo bojovali až do záveru o výsledok, v predposlednej minúte vyrovnali na 3:3 zásluhou Rileyho Sheahana. V nájazdovej lotérii potom neuspel Tomáš Tatar, o výhre Penguins rozhodol Jussi Jokinen. 

 

Blue Jackets vstupovali do zápasu v Dallase, ktorý v marci prerušili v prvej tretine pre kolaps domáceho útočníka Richa Peverleyho, s vedením 1:0. Z pôvodných štatistík sa totiž zachoval iba presný zásah Hortona, ostatné sa vymazali a začínalo sa od prvej minúty. Hráči Columbusu postupne zvýšili na 3:0 a potom pozornou defenzívnou hrou ubránili vedenie. Blue Jackets postúpili do play-off druhýkrát vo svojej histórii. 

 

Marián Gáborík z Los Angeles sa tešil zo 17. asistencie v sezóne, potom bol úspešný aj v druhej sérii samostatných nájazdov, ale keďže na strane Calgary sa presadili Jiří Hudler a Sean Monahan, Flames sa tešili z výhry 4:3. 

V kalifornskom derby a priamom súboji o prvenstvo v Pacifickej divízii zdolal Anaheim San Jose 5:2 a posunul sa na 1. miesto v Západnej konferencii so 112 bodmi. Ducks majú istotu divízneho titulu, keďže San Jose zaostáva o päť bodov a oba tímy musia odohrať už len dva duely. 

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 


Chicago - Montreal 3:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0) 
Góly: 51. Morin (Brookbank), 60. MARIÁN HOSSA (Sharp, HANDZUŠ), 61. Sharp (Keith, MARIÁN HOSSA) - 48. Weise (Gorges, R. Bourque), 51. Bouillon (Vanek, Desharnais) 
Marián Hossa sa stal prvou hviezdou zápasu, odohral 20:32 min, mal 2 kanadské body (1+1), 2 strely, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 14:13 min, mal 1 asistenciu a 2 strely. Peter Budaj (Montreal) mal 25 úspešných zákrokov. 

 

 

Pittsburgh - Detroit 4:3 po sam. nájazdoch (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 30. Neal (Crosby, P. Martin), 37. Neal (Niskanen, P. Martin), 50. J. Jokinen (Letang, Niskanen), rozhodujúci sam. nájazd J. Jokinen - 11. JURČO (Alfredsson, Helm), 35. Kindl (TATAR, Nyquist), 59. Sheahan (N. Kronwall) 
Tomáš Tatar odohral 15:26 min, mal 4 strely, 1 asistenciu, 2 plusové body, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 13:06 min, mal 1 strelu a 2 plusové body, dal 1 gól 

Dallas - Columbus 1:3 (0:3, 0:0, 1:0) 
Góly: 0. Horton (Calvert, Wisniewski), 2. Anisimov, 14. Letestu (Johansen, Savard) - 49. Daley (Jamie Benn, Seguin) 

Calgary - Los Angeles 4:3 po sam. nájazdoch (1:0, 2:2, 0:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 12. Galiardi (Cammalleri, Hudler), 24. Monahan (Galiardi), 36. Stajan (Agostino), rozhodujúci sam. nájazd Monahan - 37. Stoll (Vojnov, Pearson), 37. Kopitar (GÁBORÍK, Vojnov), 53. King (Muzzin) Marián Gáborík (LA) odohral 20:10 min, mal 1 asistenciu, 2 strely a 1 plusový bod 

Anaheim - San Jose 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) 
Góly: 20. Perry (Beleskey, Beauchemin), 24. Maroon (Selänne, Perreault), 30. Maroon (Selänne, Lindholm), 37. Beleskey (Perry, Getzlaf), 59. Silfverberg (Cogliano) - 19. Demers (Pavelski), 28. Couture 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies