NHL: Hossa predbehol tri legendy, v počte asistencií je na 27. mieste

NETKY.SK • 9 Jún 2015, 10:39 • 2 min
NHL: Hossa predbehol tri legendy, v počte asistencií je na 27. mieste

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa v službách tímu NHL Chicago Blackhawks si v treťom zápase finálovej série o Stanleyho pohár pripísal ďalšie dve asistencie, ktoré ho oäť posunuli v historickom rebríčku.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosti po skončení pondelkového tretieho finálového zápasu Stanleyho pohára zámorskej hokejovej súťaže NHL medzi Chicagom a Tampou Bay (2:3, zdroj: NHL Media):

 

- Obranca Tampy Bay Victor Hedman sa v pondelok asistenciou na presný zásah Ryana Callahana prepracoval na čelo klubového hodnotenia medzi bekmi, dvadsiatou nahrávkou predstihol Dana Boyla (19). Rovnakého hráča prekonal aj v III. tretine, keď si asistenciou na víťaznom góle Paquetta pripísal už 23. bod v kariére v play-off, čo ja najviac medzi obrancami Tampy Bay. D. Boyle má o jeden bod menej.


- V tohtosezónne edícii play-off o Stanleyho pohár takmer nezastaviteľný útok Tyler Johnson - Nikita Kučerov - Ondřej Palát skóroval aj v pondelok. Čech Palát v III. tretine vyrovnal na 2:2. V aktuálnej vyraďovacej časti zaznamenalo spomenuté trio už 31 presných zásahov, čo je takmer polovica všetkých gólov Lightning (spolu 

- Hokejisti Tampy Bay pokračujú v zbieraní víťazstiev u súperov v tohtoročnom play-off. V pondelok dosiahli už ôsmy triumf, čo je nový klubový rekord vo vyraďovacej časti jednej sezóny. "Blesky" neuspeli "vonku" zatiaľ len trikrát. Absolútnym maximom súťaže je 10 víťazstiev LA Kings v sezóne 2011/2012.

- Gólová odpoveď Ondřeja Paláta na presný zásah súpera po trinástich sekundách je tretia najrýchlejšia vo finále play-off NHL. Desaťsekundový rekord utvoril v roku 1936 hráč Toronta Buzz Boll, ďalším dvom hokejistom sa to neskôr podarilo zopakovať. V minulej sezóne potreboval Derick Brassard z NY Rangers na gól jedenásť sekúnd po presnom zásahu Willieho Mitchella z LA Kings. 

- Duncan Keith zo Chicaga si pripísal už 18. asistenciu a 20. bod v tohtotoročnom play-off. V jednej edícii vyraďovacej časti medzi obrancami nazbierali viac prihrávok iba Paul Coffey (25 v roku 1985 za Edmonton), Al McInnis (24, 1989, Calgary), Brian Leetch (23, 1994, NY Rangers) a Bobby Orr (19, 1972, Boston).

- Marián Hossa z Chicaga má po pondelku na svojom konte už 94 gólových prihrávok vo vyraďovacej časti v histórii a dostal sa na 27. miesto rebríčka, keď sa odpútal od dvojice Gordie Howe, Scott Stevens a prekonal Sergeja Zubova. Už len jedna asistencia mu chýba na Chrisa Prongera a dve na Maria Lemieuxa či Bobbyho Smitha.
V produktivite atakuje elitnú tridsiatku - so 143 bodmi (49+94) je na 33. pozícii a dotiahol sa na Rona Francisa (46+97) a len jeden bod mu chýba na Larryho Robinsona i Chrisa Cheliosa. O tri body viac ako slovenský hokejista nazbieral na 30. priečke Mike Modano. 

- Premiéru v play-off NHL v pondelok zaznamenal obranca Chicaga Trevor van Riemsdyk. Bol to jeho prvý štart v profilige od 16. novembra 2014, v ďalšom priebehu sezóny mal zdravotné problémy s kolenom či zápästím.

- Tím, ktorý od zavedenia sedemzápasovej série v roku 1939 vyhral tretí finálový zápas za nerozhodného stavu, v minulosti vyhral Stanleyho pohár v 21 z 26 prípadov (80,8 percenta). Naposledy toto pravidlo „porušilo“ v roku 2013 práve Chicago, ktoré nad Bostonom triumfovalo 4:2 na zápasy. 

- Ak tím vyhral vo finálovej sérii tretí zápas za nerozhodného stavu pred fanúšikmi súpera, doteraz vždy získal Stanleyho pohár. Stalo sa tak dovedna trinásťkrát. 

- Osem z posledných desiatich duelov medzi Chicagom a Tampou Bay sa skončilo jednogólovým rozdielom. Zatiaľ to platí pre všetky tri finálové zápasy v tohtosezónnej edícii play-off.

- Maximálne jednogólový rozdiel v skóre päť minút pred koncom riadneho hracieho času bol v tohtosezónnej vyraďovacej časti vo viac ako polovici duelov (53 z 86 - 61,6 percenta). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies